Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Saša Đorđević: Jednog dana ću voditi Italiju, siguran sam u to

Jednog dana ću sigurno voditi reprezentaciju Italije. Siguran sam, da će se dogoditi, ali još nije vreme. Radimo dobar posao u Srbiji, napredujemo kao grupa, na prvom mestu su poštovanje i zajedništvo
Datum: 02/01/2018

Saša Đorđević: Jednog dana ću voditi Italiju, siguran sam u to

Foto Nedeljnik

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, na tom mestu je od 2013. godine, a kada nije sa nacionalnim timom ili u klubu (Bajern iz Minhena), onda je njegov dom Italija. 

"Mi smo ponosni Srbi, ali smo izabrali Milano i Italiju za dom. Jednog dana ću sigurno voditi reprezentaciju Italije. Siguran sam, da će se dogoditi, ali još nije vreme. Radimo dobar posao u Srbiji, napredujemo kao grupa, na prvom mestu su poštovanje i zajedništvo. Ako su nepristojan prema saigračima, bez obzira na poziciju nema mesta za tebe. Mi smo jedno i to se vidi. Nije lako voditi i klub i reprezentaciju. Umor je neizbežan, ali tvoja svrha pomaže da se do savlada", rekao je Đorđević za italijanske medije, a prenosi B92

Od 2016. je trener Bajerna sa kojim se ove sezone plasirao u Top 16 fazu Evrokupa, gde ga očekuju dueli sa Trinom, Zenitom i Lijetuvos Ritasom. 

"Bajern želi da bude među najboljim timovima u Evropi, ali na nemački način, bez preteranih investicija. Izabrao sam Nemačku jer će Bundsliga biti jedna od najboljih u Evropi. Želja je da bude najbolja do 2020. Taj projekat je rođen pre deset godina i rezultati su vidljivi. Rade na infrastrukturi, košarkaškoj kulturi. Dvorane su stalno pune. Imali smo prosek od 6.100 gledacala prošle godine. Mislim da je to odlično", kaže selektor Srbije. 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.