Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

In memoriam

Sahranjen Predrag Lucić: "Siromašan je jezik koji za tebe nema reči"

Lucić je ispraćen uz taktove pesme "Always Look on the Bright Side of Life", Montipajtonovaca
Datum: 12/01/2018

Sahranjen Predrag Lucić: "Siromašan je jezik koji za tebe nema reči"

Foto: Nedeljnik

Predrag Lucić, jedan od osnivača hrvatskoj nedeljnika Feral tribjun, novinar, pisac i reditelj sahranjen je na splitskom groblju Lovrinac.

Zagrebački “Indeks” piše da je Lucićeva sahrana “jedna od najvećih koje je Split ikada video”.

Kako navode, Lucić je ispraćen uz taktove pesme "Always Look on the Bright Side of Life", Montipajtonovaca.

“Indeks” navodi da je čuveni Rade Šerbedžija na sahrani pročitao dve Lucićeve pesme, a da je govor održao Boris Dežulović.

"Nazvali bismo te najboljim prijateljem, ali ti nisi samo više od toga, ti si naprosto nešto drugo, nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo, nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema reči. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano. S tobom je teško, bez tebe preteško. Mesecima si nas pripremao na ovo, ali ipak nije lako", rekao je Dežulović.

Lucić je uz Viktora Ivančića i Dežulovića bio jedan od osnivača legendarnog Feral tribjuna, a radio je i kao ratni reporter, novinar, kolumnista, reditelj i književnik.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.interno
14.01.2018 - 00:03
suze zbog predraga
Radovala sa se svakom novom izdanju \"feral tribune\", skriveci ga kupujuci i s radoscu citajuci u stanu...vise od 20 godina daleko,uzivam citati kolumne Predraga Lucica,Borisa dezulovica ,Jergovica ,Pilsla i drugih slicnih njima...Luciceva smrt me je jako iznenadila, a danas citajuci sto je Dezulovic i drugi napisali o njemu,bas me je rastuzilo i rasplakalo, ne samo zbog toga kako su njega opsiali, nego saznanje da postoji jos uvek dobrih, pravednih i cestitih ljudi,u novinarstvu i drugdje..