Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Info

Rumunski turisti na Kopaniku ostali bez automobila: "Verovatno su ih prebacili na Kosovo"

Potvrde da je do krađe došlo nema iz srpske policije, a kako je objavio B92, u novogodišnjoj noći jeste registrovana krađa automobila rumunskih tablica na Kopaoniku, ali samo jednog vozila
Datum: 02/01/2018

Rumunski turisti na Kopaniku ostali bez automobila: "Verovatno su ih prebacili na Kosovo"

Foto Tanjug

Grupa rumunskih državljana koja je došla na Kopaonik na doček Nove godine ostala je bez automobila i stvari, pišu rumunski mediji.

Kako navodi B92, portal poznatog dnevnika "Evenimentul Zilei" navodi da je grupa došla na proslavu i da su se sutradan "probudili bez načina da se vrate kući".

Tokom dve noći, navodno, nestalo je čak pet automobila "audi a4" starih između osam i devet godina.

"Svi automobili su isti model i svi su 2008. ili 2009. godište, pretpostavljam da je u pitanju organizovanja krađa, plašim se da su već rastavljeni u delove", naveo je jedan od oštećenih. 

Potvrde da je do krađe došlo nema iz srpske policije, a kako je objavio B92, u novogodišnjoj noći jeste registrovana krađa automobila rumunskih tablica na Kopaoniku, ali samo jednog vozila.

Takođe, navodi se da je prijavljen i jedan pokušaj krađe stranog automobila.

Rumunski turista Adrijan Tiberiju čiji je automobil ukraden na Kopaoniku objavio je na Fejsbuku da veruje da je njegov "audi" iste noći prebačen na Kosovo.

"Za policiju i čuvare ovo je potpuno nov fenomen. Kola prevoze verovatno na Kosovo gde nema kontrole. U policiji su mi rekli da operiše nova kriminalna grupa", naveo je on.

Kako je dodao, tamo gde je odsela veća grupa turista iz Temišvara nema mnogo kamera za nadzor, a u policiji su mu rekli da je "prolaz do Kosova moguć kroz alternativni put kroz šumu". 

On je objavio i fotografije na kojima se vidi mesto gde je ukraden njegov "audi", a navodi da je ukraden još jedan "niže niz put", kao i da je jedan BMW oštećen. 

Kako je precizirao, dva "audija A4" su ukradena 30. decembra, a još dva vozila su iste noći obijena, ali "lopovi nisu uspeli da ih upale". 

Tiberiju navodi da je od policije čuo da su još tri vozila ukradena tkom novogodišnje noći. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.