Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Ronaldovo oproštajno pismo: "Odlazim, ali ovaj dres, ovaj grb i Santjago Bernabeu uvijek će biti u mojim mislima"

"Vrednost transfera je 100 miliona evra, a platićemo je u sledeće dve godine. Ovaj transfer je u skladu s odredbama finansijskog 'fer-pleja'", objavio je Juventus
Datum: 11/07/2018

Ronaldovo oproštajno pismo: "Odlazim, ali ovaj dres, ovaj grb i Santjago Bernabeu uvijek će biti u mojim mislima"

Foto Profimedia

Sedmostruki uzastopni italijanski prvak Juventus potvrdio je u utorak kako je angažovao dosadašnjeg napadača Reala iz Madrida, jednog od najboljih igrača današnjice Portugalca Kristijana Ronalda (33) s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

"Postigli smo dogovor s Real Madridom oko angažovanja Dos Santos Aveira Kristijana Ronalda. Vrednost transfera je 100 miliona evra, a platićemo je u sledeće dve godine. Ovaj transfer je u skladu s odredbama finansijskog 'fer-pleja'", objavio je Juventus.

Na službenim stranicama Real Madrida objavljena je Ronaldova oproštajna poruka:

"Ove godine koje sam proveo u Real Madridu, kao i u samome gradu Madridu, verojatno su bile najsrećnije u mom životu. Osećam veliku zahvalnost prema ovome klubu, ovim navijačima i ovome gradu. Mogu samo da zahvalim svima na ljubavi i podršci koju sam primao.

Međutim, verujem da je došlo vreme da okrenem novu stranicu u svome životu i zato sam zatražio klub da prihvati transfer. Osećam se tako i molim sve, a naročito svoje navijače, da me razumeju.

Bilo je to predivnih devet godina. Bilo je to jedinstvenih devet godina. To je bilo uzbudljivo vreme za mene, ali i teško - jer Real Madrid ima velika očekivanja - ali nikad neću zaboraviti da sam uživao u fudbalu ovde na jedinstven način.

Imao sam fantastičnu ekipu, kako na terenu tako i u svlačionici, zajedno smo osvojili 3 prvenstva zaredom i 4 prvenstva u 5 godina. I s njima takođe, pojedinačno, imam zadovoljstvo što sam osvojio 4 zlatne lopte i 3 zlatne kopačke, sve tokom moje faze igranja u ovom ogromnom i izvanrednom klubu.

Real Madrid je osvojio moje srce i srce moje porodice, i zbog toga najviše želim da zahvalim: klubu, predsedniku, direktorima, saigračima, svim tehničarima, lekarima, fizioterapeutima i celokupnom neverovatnom osoblju koje neumorno radi i vodi brigu oko svih detalja.

Još jednom, beskrajno sam zahvalan svojim obožavateljima. Takoše, tokom ovih devet uzbudljivih godina imao sam priliku suočiti se s brojnim velikim igračima. Osećam poštovanje i želim dati priznanje svima njima.

Razmišljao sam puno i znam da je došlo vreme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, ovaj grb i Santjago Bernabeu uvek će biti u mojim mislima.

Hvala svima i - kao što sam rekao prvi put na našem stadionu pre 9 godina - Hala Madrid!".

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.