Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Profa Nikolić mi je u Istanbulu 1992. rekao 'ovo je tek početak'. A ja sam mislio da trofeja više neće biti": Željko Obradović o prvoj tituli prvaka Evrope

"Posle su mi u Badaloni rekli da sam im vratio ono što sam im uzeo s Partizanom"
Datum: 15/05/2018

"Profa Nikolić mi je u Istanbulu 1992. rekao 'ovo je tek početak'. A ja sam mislio da trofeja više neće biti": Željko Obradović o prvoj tituli prvaka Evrope

Nedeljnik

"Kad pomislim na tu sezonu setim se najmlađe ekipe svih vremena koja je osvojila Evroligu i sebe kao početnika u trenerskom poslu. Bila je to po mnogo čemu istorijska sezona i za Partizan i za Evroligu", rekao je proslavljeni košarkaški trener Željko Obradović za "Politiku", prisećajući se 1992. godine i svoje prve osvojene titule prvaka Evrope.

Željko Obradović će, baš u Beogradu imati priliku da osvoji desetu titulu. U sećanju na onu prvu rekao je još:

"Zbog sankcija smo u celoj sezoni odigrali samo jednu utakmicu u Beogradu, a bili smo domaćini u Španiji, u Fuenlabradi. I danas mi u ušima zvoni rečenica profesora Ace Nikolića koji mi je, još dok smo slavili, rekao: 'Ovo je tek početak, želim ti još trofeja.' Pomislio sam da je nemoguće ponoviti to, da neće biti više takvih trofeja za mene. Međutim, Profa je imao viziju."

Posle samo dve godine, ponovio je uspeh, ovaj put sa Huventudom koga je Partizan 1992. pobedio košem Saše Đorđevića u poslednjoj sekundi.

"Otišli smo u Tel Aviv kao potpuni autsajderi. Niko nam nije davao ni najmanju šansu. Svi su videli Olimpijakos s titulom, jer su imali izvanredne igrače, a pre svega Žarka Paspalja. U polufinalu smo lako dobili Barselonu (79:65) a u finalu smo odigrali izuzetno tešku utakmicu, jednu od najtežih u finalima. Sve je bilo na strani Olimpijakosa, ali smo našli način da im pariramo. U poslednjih sedam minuta nismo primili ni poen. Posle su mi u Badaloni rekli da sam im vratio ono što sam im uzeo s Partizanom", rekao je između ostalog Obradović.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.