Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Poljoprivrednik mora da plati 10.000 dinara zbog pominjanja Vučića u bolnici

Zastupnici okrivljenog su istakli za čačanski portal Moravainfo da se nigde u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom
Datum: 17/03/2017

Poljoprivrednik mora da plati 10.000 dinara zbog pominjanja Vučića u bolnici

Foto: Tanjug

Prekršajni sud u Čačku kaznio je poljoprivrednika Miloša Pajovića (22) iz sela Mršinci kod Čačka sa 10.000 dinara, jer je pominjanjem imena premijera Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici narušio javni red i mir.

Kako se navodi u presudi, Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je dovezao u čačansku bolnicu na urgentno odeljenje.

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila, jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu kako bi Predraga odneli na dalje preglede.

Na to je Pajović rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice te neka ga doktorka vozi na hirurgiju. Na to je doktorka odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje.

"Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući" odgovorio je Pajović doktorki, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice na koji način je učinio prekraš kažnjiv po članu 8. stav 1 Zakona o javnom redu i miru", navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Zastupnici okrivljenog su istakli za čačanski portal Moravainfo da se nigde u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.