Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Policija u Velsu identifikovala dilera droge preko slike prsta na WhatsApp-u

"Želimo da budemo u poziciji da ako se desi pljačka u 20:30, mi možemo da analiziramo dokaze i do 20:45 budemo spremni ispred vrata prestupnika i uhapsimo ga dok donosi plen.", kaže Dejvid Tomas iz jedinice za naučnu podršku Južnog Velsa
Datum: 15/04/2018

Policija u Velsu identifikovala dilera droge preko slike prsta na WhatsApp-u

Foto: Screenshot BBC

Poruka poslata preko Votsapa iskorišćena je za identifikaciju dilera drogom u Velsu, prenosi BBC.

Naime, on je potencijalnim klijentima poslao sliku kesice sa tableticama ekstazija. Pri tom, nije obratio pažnju da se na slici vidi deo njegovog prsta.

Policija je onda naišla na tu sliku kada je pretraživala telefon uhapšenog čoveka. Iako se na njoj vidi samo sredina i koren prsta, stručnjaci u jedinici naučne podrške u Južnom Velsu su uspeli da je obrade i preko nje dokažu identitet dilera.

"Kolege su sada počele da nam šalju ogromne količine slika na kojima se vidi samo deo šake." kaže Dejvid Tomas iz jedinice za naučnu podršku Južnog Velsa. On je ovaj slučaj nazvao "revolucionarnim".

Bolje korišćenje poruka sa društvenih mreža je samo jedna oblast koja se razvija. Budući da ogromna većina građana sada ima pametne telefone, mogu da snimaju zločine dok se dešavaju i te snimke šalju direktno policji.

"Želimo da budemo u poziciji da ako se desi pljačka u 20:30, mi možemo da analiziramo dokaze i do 20:45 budemo spremni ispred vrata prestupnika i uhapsimo ga dok donosi plen.", kaže Tomas.

"To je budućnost. Nismo još uvek baš na tom nivou ali nove tehnologije će omogućiti lokalnim policajcima da ljude hapse veoma brzo."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.