Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

"Pele me nije primio na FDU, a posle me pitao: 'Zašto nikad nisi probao kod mene?'": Kako je "inspektor Pletikosić" postao glumac

"Bitno je da sada radimo i da se družimo. Desilo se sve kako se desilo, nikad se ne zna zašto je to dobro. Možda bih se da sam tako olako bio primljen na Fakultet dramskih umetnosti,opustio"
Datum: 30/12/2017

"Pele me nije primio na FDU, a posle me pitao: 'Zašto nikad nisi probao kod mene?'": Kako je "inspektor Pletikosić" postao glumac

printscreen youtube/promo i Nedeljnik

Glumac Andrija Kuzmanović, koga znamo kao inspektora Pletikosića iz serije "Senke nad Balkanom", Fakultet dramskih umetnosti upisao je iz drugog puta. On je u intervjuu za B92, ispričao anegdotu sa upisa na fakultet.

Naime, Kada se prvi put pojavio na prijemnom ispitu, glumac i profesor Dragan Petrović Pele nije ga primio. A posle drugog uspešnog pokušaja, kao student glume, svoju drugu profesionalnu predstavu u pozorištu radio je baš sa njim. 

“Bilo mi je jako krivo što me nije primio te godine. Pitao me je on jednom zašto nikada nisam probao kod njega, ja mu kažem: ‘Pa, kod tebe sam jedino i probao’, a kaže on: ‘Kako, čoveče, ne sećam te se?!’. Ali eto, bitno je da sada radimo i da se družimo. Desilo se sve kako se desilo, nikad se ne zna zašto je to dobro. Možda bih se da sam tako olako bio primljen na Fakultet dramskih umetnosti opustio ili ne bih imao toliki žal”, rekao je Kuzmanović. 

Prvi kasting na koji je otišao, bio je kasting za “Montevideo, Bog te video”, za ulogu s kojom je u ovaj posao ušao na velika vrata. 

“Na kasting za ‘Montevideo’ sam slučajno otišao. Bio sam na akademiji i moj drugar, Aleksandar Milošević, koji sada živi u Trstu, kaže: ‘Jesi čuo, Bjela pravi neki film, Svetsko prvenstvo, Urugvaj’, ja kažem: ‘Ma dobro, to se već zna, Bjela toliko glumaca zna, naravno da zna kome će da da uloge’. I on kaže: ‘Ma ne, baš traži klince, klinci mu trebaju, sa Akademije’, a mi tada četvrta godina. Ja kažem: ‘ Pa, 'ajde da odem’. Uopšte nisam imao neka očekivanja, iskreno." 

Iako je ušao u najuži krug kandidata za ulogu, ni tada ništa nije bilo sigurno, sve dok nije stigao poziv od Dragana Bjelogrlića. 

“Sećam se da sam bio u kolima, sa majkom i tetkom, vozili smo se Bulevarom, isto je bila neka Nova godina, 2009. i zvao me je Bjela. Ja razmišljam verovatno zove da mi kaže: ‘Slušaj, hvala ti na svemu…’ I on kaže: ‘Slušaj, odlučio sam, dajem ti Jakšu’. Sad se ježim dok ti pričam, to je bio jedan nestvaran trenutak. Naravno mama i tetka kreću da plaču... Definitivno ti je neko tog trenutka rekao: ‘Evo imaš kartu, uđi u voz i ako si pametan, vozićeš se tim vozom do kraja svoje karijere’”. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.