Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Paju Vuisića su kidnapovali i odveli kod Tita: "Toliko je mrzeo komuniste da ga je bilo sramota što je išao kod Broza"

Ušao je jednom Paja u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: "Ćebe." A šta će mu ćebe? Pa da prekrije Titovu sliku, jer ne može da ga gleda
Datum: 12/07/2017

Paju Vuisića su kidnapovali i odveli kod Tita: "Toliko je mrzeo komuniste da ga je bilo sramota što je išao kod Broza"

Foto Privatna arhiva i Profimedia

Kolika je samo ironija to što jedan od naših najvećih glumaca Pavle Paja Vuisić nije voleo komuniste, a da su oni njega obožavali. O njegovom antikomunizmu koji je najoštrije iskazao u svom testamentu koji je Nedeljnik objavio u broju od 6. jula, govorila je za naš list njegova supruga Mirjana.

U toj priči odnosa Paje i komunista ostala je i anegdota kada su gakidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, a sve povodom snimanja filma "Neretva".

"Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želeo da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi. On je naravno bio obučen 'apa drapa', za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao: 'Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.' Bilo ga je sramota što je išao kod Tita", priča Mirjana Vuisić i podseća se još jedne anegdote o odnosu Pavla Vuisića i Tita. Ovog puta, Tita na zidu.

Ušao je, naime, Pavle u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: "Ćebe." A šta će mu ćebe? Pa da prekrije Titovu sliku, jer ne može da ga gleda.

 

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Nenad
12.07.2017 - 19:56
Podgrejana priča
Sad je tek izašlo da je bio mrzitelj komunista. Sa time se najlakše dobija oreol. Ma hajte bre.