Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Sergej Skripalj pušten iz bolnice, ide na sigurnu lokaciju

Dvostruki agent Sergej Skripalj otpušten je iz bolnice dva i po meseca otkako je otrovan, zajedno sa ćerkom Julom, nervnim gasom novičok
Datum: 18/05/2018

Sergej Skripalj pušten iz bolnice, ide na sigurnu lokaciju

Foto: Profimedia

Dvostruki agent Sergej Skripalj izašao je iz bolnice, oko dva i po meseca otkako je sa ćerkom Julom otrovan nervnim gasom u Solsberiju, prenosi BBC.

Ovaj 66-godišnji bivši špijun i njegova ćerka pronađeni su 4. marta na jednoj klupi u parku, odakle su prebačeni na intenzivnu negu, gde je utvrđeno da su bili izloženi nervnom gasu novičoku. Ona je puštena 9. aprila iz bolnice, i prebačena na sigurnu lokaciju.

Bio je to razlog zbog kojeg je prvo Britanija a onda i ostatak Evropske unije ušao u sukob sa Rusijom, koja je optužena da je pokušala da ubije agenta na britanskoj teritoriji, jer je gas, kako se tvrdi, proizveden u Rusiji. Moskva je, pak, demantovala da je umešana, i zatražila pristup dokaznom materijalu, pa čak i učešće u istrazi, što joj do danas nije dozvoljeno. Došlo je do zahlađenja odnosa i povlačenja, i proterivanja diplomata s obe strane.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Коста Маравић
18.05.2018 - 16:39
Oва прича је читава лажна.
Британија је фалсификовала овај инцидент како би кривила Русију у тровању. Док Европа је била присиљена да бира између здравог разума и захтева Лондона, Уједињено Краљевство се повлачи из ЕУ. Стога, Лондон има спољнополитичке проблеме не само са земљама Европе, већ и са Британском заједницом народа.
Лидија
19.05.2018 - 09:46
Није фер
Није фер Руси користили бајати отров, тереза да пошаље протест и протера још неког
Milivoje
20.05.2018 - 14:39
Ko veruje
Još nisam čuo da je ovaj dao neku izjavu, detalj, ili bilo šta u vezi sa trovanjem...Zašto ga kriju i ne daju mu da govori?! Sumnjamnda je uopšte otrovan niti da je bio na lečenju. Čak verujem da ga Englezi drže uhapšenog i pod drogama! I da je sve teatar.