Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Opozicija o Vučićevom obraćanju naciji: "Jeftina dramaturgija", "skrivanje partnerstva sa Haradinajem", "skretanje pažnje sa niskog standarda"....

Predsednik Srbije obratio se sinoć naciji iz Predsedništva Srbije, a predstavnici opozicionih snaga kažu da je reč o "novoj tački medijskog cirkusa"
Datum: 13/09/2017

Opozicija o Vučićevom obraćanju naciji: "Jeftina dramaturgija", "skrivanje partnerstva sa Haradinajem", "skretanje pažnje sa niskog standarda"....

Foto: Nedeljnik

Ako politiku i medije pretvorimo u cirkus, ne možemo očekivati ni da živimo u normalnoj državi i pod normalnim okolnostima, izjavio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić komentarišući obraćanje naciji aktuelnog predsednika.

Tadić je rekao da se predsednik Srbije Aleksanadar Vučić "ionako 'obraća naciji' gotovo svakodnevno".

"Sada ovo izgleda nova tačka u medijskom cirkusu - da on najavi obraćanje za uveče, a da se mi onda bavimo tokom dana pogađanjem o čemu li će večeras da govori, pa onda sledeći dan da proglašavamo pobednika koji je pogodio", rekao je Tadić za Danas.

To je, kako je ocenio, "zaista sa one strane razuma, ali i politike i novinarstva".

"Ako politiku i medije pretvorimo u cirkus, ne možemo očekivati ni da živimo u normalnoj državi i pod normalnim okolnostima", naveo je Tadić.

Bivši predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao je da aktuelna vlast već pola decenije funkcioniše na "neproglašenom vanrednom stanju, sa dramatičnim najavama konferencija za novinare".

"Međutim, sva ta jefrina dramaturgija danas ne može da sakrije činjenicu da je najbliži partner vladajućoj SNS postao Ramuš Haradinaj, ratni zločinac".

Lider demokrata Dragan Šutanovac ističe da su javni nastupi predsednika Srbije "pokušaj skrivanja niskog standarda".

"Niko više ne može da se iznenadi novim melodramama u Vučićevoj izvedbi. Cilj im je uvek bio isti - skretanje pažnje sa katastrofalnog stanja za koje je on direktno odgovoran", kaže Šutanovac.

Šta je Vučić juče poručio naciji i opoziciji možeta pročitati ovde.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Barbarossa
13.09.2017 - 14:04
A gde si ti
Rekose ljudi koji su utabali staze Vucicu... Ni srama, ni obraza... Da su bar naslu jednu tacku u kojoj su saglasni, pa da o njoj diskutuju, ali daleko su oni od politike