Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

NUNS i NDNV: Nestanak novinara trebalo bi ozbiljno da zabrine MUP

Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, on je u poslednje vreme bavio ostetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.
Datum: 14/06/2018

NUNS i NDNV: Nestanak novinara trebalo bi ozbiljno da zabrine MUP

Foto: Medija centar Beograd

Policija mora da preduzme najintenzivniju potragu za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem iz Bele Crkve, zatražila su dva novinarska udruženja.

 Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da nestanak Cvetkovića mora najozbiljnije da zabrine ne samo policiju Bele Crkve već i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, jer se novinar proteklih godina više puta žalio da mu prete iz političko-kriminogenih krugova.

Povodom nestanka Cvetkovića, NUNS i NDNV su ukazali da je krajem 2016. potpisan Sporazum o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara između MUP Srbije, Republičkog javnog tužilaštva i sedam novinarskih i medijskih udruženja sa ciljem da se uspostavi efikasnija krivično-pravna zaštita novinara. 
Novinar Stefan Cvetkovi nestao je sinoćpronađen je njegov automobil sa uljučenim motorom, a očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen njegov ručni sat s pokidanom narukvicom. Cvetković nije odgovarao ni na jedan broj telefona. 

Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, on je u poslednje vreme bavio ostetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Aleksa
14.06.2018 - 16:45
Znamo ko zna
Svi znaju ko zna kome je smetalo istrazivanje novinara a da nije u interesu moralista iz vrha vlasti nemoze se tek tako pisati i istrazivati istina jer vec postoji napisana na drzavnim medijima u sluzbi malobrojnih vlastodrzaca i njihovih sluga iz svih oblasti pa i kriminalnih. Ako se javno ne objavi sta se tacno desilo novinaru i ko je to pre svega naredio pa i ko je kriminalni izvrsilac znamo ko je dovoljno mocan da to prikrije samo jedna grupa kriminalaca u vrhu vlasti pa nije ni cudo sto kao u vicu samo brat i ja u ovoj drzavi radimo. Odmorite malo i dajte priliku i ostalima da zive i rade jer su za razliku od onih koji pomocu politike rade vecina posteni i normalni ljudi i imaju neko cestito zanimanje i nrmoraju da se bave politikom i strancarenjem. Kazem da su manjina oni koji se bave politickim krimo biznisom jer su to uglavnom isti samo menjaju stranke posto su u stranci iz ubedjenja dok imaju privilegije a cim je druga stranka u poziciji da im obezbedi nove privilegije i u nju se odmah uclanjuju iz ubedjenja samo nemogu da svatim kad su bili glupi ili lazljivi u prvoj drugoj trecoj ili nekoj narednoj stranci. A da su casni nebi nikada presli u neku drugu stranku vec bi priznali da nisu bili sposobni da procene sta je dobro pa nemaju pravo da ponovo grese biranjem sledece stranke nego bi se bavili nekim drugim zanimanjem ako ga imaju mada se meni cini da su oni majstori od nijednog zanata pa moraju opet u politiku tu se jedino netrazi znanje cast moral niti bilo koji drugi integritet i vrednost samo dobar stomak a za obraz jos nisu ni culi.