Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Nikakve reči više ne pomažu, dosta ih je bilo": Saša Đorđević uoči meča sa Italijom

Selektor kaže da je reč o protivniku "za poštovanje sa kojim smo se već susreli na pripremnom turniru u Atini"
Datum: 12/09/2017

"Nikakve reči više ne pomažu, dosta ih je bilo": Saša Đorđević uoči meča sa Italijom

Foto: Nedeljnik

"Radili smo, spremali se za ovo! Praktično, došli smo do krucijalnog momenta takmičenja. Na ovakvim turnirima to je uvek četvrtfinale. Nikakve reči više ne pomažu, dosta ih je bilo. Sav naš fokus je na Italiji", poručio je selektor srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević.

Đorđević je u intervjuu za Blic rekao da je reč o protivniku "za poštovanje sa kojim smo se već susreli na pripremnom turniru u Atini".

Upitan da li znači to što smo već igrali protiv njih na Akropolisu pre dve nedelje Đorđević je odgovorio:

"Znaćemo posle utakmice. Tad ćemo već moći da kažemo da nismo igrali, desilo bi se ovo, a pošto jesmo, desilo se ovo. Ne znam, mislim da je dobro. Znamo njihove dobre strane. Upoznali smo ih, nisu mnogo promenili svoju igru, ali nismo ni mi pošto je taj turnir bio jako kasno. Momci znaju šta ih čeka".

Komentarišući meč između Finske i Italije Đorđević kaže da je Finska odigrala loše.

"Nisam kod njih video ideju, odnosno ono čime su pokušali da odgovore raspucanom rivalu. Nisu ušli u presing, nisu pravili faulove ni udvajali, jednostavno su čekali da ovi počnu da promašuju. Ali Italija je pogađala sve. Mi im to ne smemo dozvoliti. U suprotnom ne znam ko može da izađe na kraj sa njima. Na nama je da to presečemo, ali i da ubacimo neke šuteve", rekao je Đorđević..

On je odao priznanje Slovencima "koji igraju izuzetnu košarku kreiranu od bekova Dragića i Dončića, ali i Grcima, koji su odigrali odlično protiv Litvanije"

Pre svega, treba odati priznanje Slovencima, koji igraju izuzetnu košarku kreiranu od bekova Dragića i Dončića, ali i Grcima, koji su odigrali odlično protiv Litvanije. Opet, pohvale idu i Letoniji. Sećate se šta sam pričao o njima i zašto je bila toliko važna prva utakmica u grupi. Tom pobedom smo zapravo osvojili prvo mesto i lakši put u nokaut fazi", rekao je Đorđević.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.