Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Nije terorizam: Napao autobus Borusije zbog opklade

Kako je otkriveno, Rus sa nemačkim državljanstvom je pozajmio petocifrenu sumu novca koju je uložio u opkladu da će pasti cena deonica popularnog fudbalskog kluba
Datum: 21/04/2017

Nije terorizam: Napao autobus Borusije zbog opklade

Foto: Tanjug-AP

Sergej V. (28), osumnjičen za napad eksplozivom na autobus Borusije Dortmund imao je isključivo finansijski motiv za svoj čin, kažu nemački tužioci.

Kako je otkriveno, Rus sa nemačkim državljanstvom je pozajmio petocifrenu sumu novca koju je uložio u opkladu da će pasti cena deonica popularnog fudbalskog kluba.

Prema podacima s berze, opkladu je dobio, jer je neposredno nakon eksplozije vrednost deonica pala za oko pet odsto i još se nije oporavila. On će najverovatnije dobiti i zatvorsku kaznu.

Iako je ranije objavljeno da je Sergej V. trgovac na berzi i da je želeo da profitira direktno trgujući na berzi posle uticaja na cenu deonica, agencija AP prenosi da je motiv u stvari bila opklada.

Istražitelji su na mestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

U napadu 11. aprila povređeni su jedan igrač i jedan policajac.

On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Nemačke, a krajem prošle nedelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.