Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Najnovije istraživanje: Demokratska stranka "skočila" na skoro 8 odsto podrške

Prema istraživanju agencije Faktor plus samo četiri liste bi trenutno prešle cenzus
Datum: 10/08/2017

Najnovije istraživanje: Demokratska stranka "skočila" na skoro 8 odsto podrške

Foto Profimedia

Srpska napredna stranka i dalje ima najveću podršku u Srbiji, a ta podrška trenutno iznosi 52,1, odsto, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela agenicja Faktor plus. Prema ovom istraživanju koje je objavljeno u novom broju Nedeljnika primetne su promene u opozicionim redovima. Trenutno najbolje "stoji" Demokratska stranka koja prema analizi Faktor plusa ima podršku od 7,9 odsto, a veoma blizu je i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, koji može da računa na oko sedam odsto podrške.

Ako bi se rezultati ovog istraživanja preslikali na zamišljene izbore, onda bi iznad cenzusa bili još socijalisti koji imaju podršku od 9,7 odsto ispitanika.

Ovo istraživanje je uzelo u obzir trenutnu "političku ponudu", tako da u rezultate nije uključena politička organizacija Vuka Jeremića, čije osnivanje je zakazano za jesen.

 

 

Oko 40 odsto građana je u ovom istraživanju je reklo da ne bi izašlo na izbore, a 20 da ne zna ili da nema stav.

U novom Nedeljniku pročitajte i opširno istraživanje o stavovima građana Srbije o Kosovu i predloženom unutrušanjem dijalogu.

 

NOVI NEDELJNIK JE NA KIOSCIMA OD 10. AVGUSTA, DIGITALNO IZDANJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NETUkupno komentara: 0Sva polja su obavezna.