Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Komentar

"Mislio sam da Hrvatska nije toliko luda kao Srbija. Hrvatska je danas luđa od Srbije": Kako Ante Tomić vidi stvarnost zemlje u kojoj živi

"Mi imamo užasnije političke pojave nego Srbija u ovom trenutku i one su svakim danom sve snažnije i to upravo zato što je ta, tobože umerena vlast nekakvog desnog centra, toliko uplašena od tih radikala da im se ne usudi otvoreno suprotstaviti"
Datum: 11/10/2017

"Mislio sam da Hrvatska nije toliko luda kao Srbija. Hrvatska je danas luđa od Srbije": Kako Ante Tomić vidi stvarnost zemlje u kojoj živi

screenshot

"Mi u Hrvatskoj, u ovome trenutku, imamo jednu užasnu vlast, ali nemamo rezervno rešenje. Nemamo opoziciju koja bi mogla preuzeti vlast. Socijaledmokratska opozicija je u jednom takvom stanju, da čak ni ja, koji očajnički žudim za promjenama, ne bih glasao za socijaldemokrate. Situacija je zapravo bezizlazna", rekao je u razgovoru za Slobodnu Evropu popularni hrvatski pisac i publicista Ante Tomić.

Tomić je rekao da se u Hrvatskoj živi "u jednoj dubokoj ekonomskoj krizi već godinama i ona postaje sve gora"

"Drugo, dogodilo se jedno strašno razočarenje demokratijom. U toj kombinaciji materijalne bede i razočarenja konvencionalnim demokratskim metodama, dobijate ono što se i inače dobija u takvim situacijama. Ljudi se užele nekakave diktature, nekakvog desničarskog nasilja, postanu gnevni prema manjinama. Sve ono čemu smo do sada puno puta svedočili", rekao je Tomić.

On je u izlaganju o stanju Hrvatskoj, između ostalog, napravio paralelu sa situacijom u Srbiji.

"Pre nekoliko godina sam mislio, a bilo me je sramota priznati, da Hrvatska nije tako luda kao Srbija. Mi, recimo nismo imali pojave kao što su Dveri. Nismo imali tako otvorene fašiste na našoj političkoj sceni, ili, makar, su bili toliko marginalni da ih se nije ni primjećivalo.

No, danas, čini mi se da je Hrvatska luđa od Srbije. Mi imamo užasnije političke pojave nego Srbija u ovom trenutku i one su svakim danom sve snažnije i to upravo zato što je ta, tobože umerena vlast nekakvog desnog centra, toliko uplašena od tih radikala da im se ne usudi otvoreno suprotstaviti", rekao je Tomić.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Pera Kojot
11.10.2017 - 13:53
Ne razumem
Zar u Hrvatskoj, onakvoj Hrvatskoj Jasenovca i Jadovna, i mestu jedinog logora za decu na svetu, postoji novinar koji ce lepiti etikete fasista organizacijama u Srbiji...