Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Marko Vidojković: Pristao bih da nas iz ovog blata izvuku i komunisti iz druge dimenzije...

Jedan dobar čovek je hteo da mi organizuje promociju u istočnoj Srbiji, čuo sam da je Borska biblioteka zabranila biblioteci u Boljevcu, u Nišu se direktorka pravi blesava...
Datum: 07/10/2017

Marko Vidojković: Pristao bih da nas iz ovog blata izvuku i komunisti iz druge dimenzije...

Pisac Marko Vidojković kaže da je njegova knjiga "E baš vam hvala", neka vrsta alternativne istorije - ili budućnosti - Jugoslavije nastala jer postoji iluzija da je u Jugoslaviji bilo fenomenalno društvo i da je bilo mnogo bolje.

"Nije mnogo teško da ti bude bolje nego sad. Jugoslavija u mojoj knjizi je opstala zahvaljujući jednom slučaju, padu aviona u kome su bili svi članovi Predsedništva SFRJ i predstavnici republika. Poenta je susret univerzuma u kome glavni junak dolazi u dodir sa drugim univerzumom, odnosno, saznaje da postoji univerzum u kome se Jugoslavija raspala. Gledaoci Rika i Mortija će odmah shvatiti foru. Para se šav univerzuma i jedni univerzumi idu tamo drugi ovamo", kazao je Vidojković za N1.

Vidojković je kazao da već nailazi na probleme pri promovisanju knjige.

"Jedan dobar čovek je hteo da mi organizuje promociju u istočnoj Srbiji, čuo sam da je Borska biblioteka zabranila biblioteci u Boljevcu, u Nišu se direktorka pravi blesava. Koliko god bio popularan i knjige mi se čitale, ako neko poželi da me vidi uglavnom neće moći", dodaje Vidojković.

Kaže da roman ne liči na prethodne i da više podseća na priče koje je pisao, a na pitanje kako bi on prošao u svetu iz svoje knjige odgovara:

"Ja bih u svetu iz knjige bio uhapšen, komunisti nisu zlato, ali u odnosu na ovo blato sve je zlato, svako ko pokušava da nas izvadi makar to bili komunisti iz druge dimenzije, super".


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Djole
07.10.2017 - 13:31
femkanje
Gospodin ili drug i jeste komunista, nema potrebe da se prenemaže. Sa druge strane, siguran sam da bi radije propao nego da nas slučajno iz blata izvuku četnici
gmexy
07.10.2017 - 14:42
četnici su blato
četnici guraju u blato, ne izvlače iz njega