Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Lazar Ristovski kao Miki i Bule: Vučić je borac, Beli je cirkus, ostali su mrsomudi

Veliki glumac, producent i reditelj javno je podržao sadašnjeg premijera, uz opasku da samo on ima snagu i spremnost da se žrtvuje za bolju Srbiju, uz najavu da će govoriti na završnom mitingu Aleksandra Vučića 24. marta u Areni
Datum: 20/03/2017

Lazar Ristovski kao Miki i Bule: Vučić je borac, Beli je cirkus, ostali su mrsomudi

Foto: Promo

Jedan od najvećih srpskih glumaca, te producent, reditelj i novopečeni pisac Lazar Ristovski dao je javnu podršku Aleksandru Vučiću u njegovoj trci za Andrićev venac.

"Video sam da se dosta mojih kolega izjasnilo za nekog od kandidata za predstojeće predsedničke izbore. Ja na to gledam kao na normalnu pojavu. Svako ima pravo da odabere politiku i čoveka u koga veruje. To je istinska demokratija i tolerancija. Ali pošto su oni odabrali te takozvane prodemokratske kandidate, i ako ja na njihov slobodni izbor gledam s razumevanjem, nadam se da će i oni sa razumevanjem gledati na moj izbor. A to je ovog puta Aleksandar Vučić", kazao je Ristovski za Kurir. "Nedvosmisleno i sa zadovoljstvom ću glasati za Vučića! Ono što je njegova odlika je beskompromisnost u borbi za bolju Srbiju. To je dokazao i time što nije pustio Tomu da se kandiduje za predsednika. Dakle, nema emocija kada je u pitanju sudbina zemlje".

On je naveo da se "u takozvane demokrate davno razočarao", da su se oni nakrali i pola države privatizovali u svoju korist, a svoje verne glasače zaboravili.

"Ovoga puta slušam svoj razum, a on mi kaže sledeće: kako mogu da verujem da će gospodin Janković, kako sam kaže, vratiti osmeh na lice Srbije kada ga nikad nisam video da se nasmejao; kako da verujem Jeremiću, koji je samo na proputovanju kroz Srbiju i čim izgubi 2. aprila, nestaće negde u belosvetskim institucijama koje su dobro plaćene. Zato je moje opredeljenje u tom smislu jasno. Aleksandar Vučić ima snagu i spremnost da se žrtvuje za bolju Srbiju. On to pokazuje svojim delom. Ja to cenim. Volim tu energiju koju emituje. On je borac, za razliku od drugih, koji su mrsomudi", bio je oštar Ristovski u razgovoru za Kurir, uz najavu da će govoriti 24. marta u Areni, na završnom predizbornom mitingu Aleksandra Vučića, kao i uz opasku da će "mnogi intelektualci, kada ih niko ne bude gledao, zaokružiti Vučića".

Intelektualna elita Srbije nije nikada, kaže Ristovski, pružila ruku Vučiću.

"Možda ni on nije njima. Sada je vreme da se to učini. Svima nam je cilj da se u Srbiji bolje živi."

Pojava Ljubiše Belog Preletačevića je, po Ristovskom, "cirkus".

"Onaj ko glasa za njega, ne misli dobro ni o sebi ni o Srbiji. Ili misli o sebi ono što Preletačević misli o sebi..."

Novinari su Ristovskom ukazali da će mnogi ovu podršku videti kao poruku Vučiću da bi Ristovski bio odličan ministar kulture.

"Nemam te ambicije, ali neki novi ministar mora da budžet za kulturu podigne dvostruko. Kulturno biće Srbije zaslužuje takav tretman."

 


Ukupno komentara: 6Sva polja su obavezna.Knic
20.03.2017 - 17:11
Odluka
Da,svako ima pravo da se odluci za koga hoce.Ja cu glasati ili za Jankovica.ili za Belog,jos nisam odlucio.A ako je u drugom krugu sa Vucicem nadju ili Jeremic,ili Obradovic,ili Seselj,ili,sto je malo verovatno,Parovic,Popovic ili Stamatovic,glasam za Vucka.Ipak Vucko govori o Evropi,a ovi o Evroaziji,pa samim tim,verovatno i o SEV-u,kliringu i Varsavskom paktu.Ne,HVALA!
Miloš
21.03.2017 - 07:56
Budžet
E moj Lazo, pa 2 x 0 je opet 0.
sneyana
21.03.2017 - 17:19
Starci
Strahota.
Nebojsa
22.03.2017 - 12:26
E moj Lazare
E moj Lazare, uvjek sam te cijenio kao velikog glumca, umjetnika, intelektualca. Ali mislim da si sada napravio veliku gresku, pravi amaterski autogol, sto tebi treba da stojis kao podrska nekom politicaru. Ja mislim da je to ispod tvog intelektualnog nivoa. Tim malim pacovima, karijeristima ,gladnih samo vladanja, sitnih dusa bez imalo stida i svjesti, bez suosjecanja prema svom narodu dajes javnu podrsku. Nema veze kako se zovu iz koje partije dolaze svi imaju isti cilj, ato je samo zelja za vladanjem i poboljsanjem licne ekonomije. Takvim tipovima nikad ne treba dati ni sekundu podrske moj dobri i posteni Lazare.
dzoni
22.03.2017 - 13:07
no nejm
Znaci novi film na vidiku a para nema.
Niki
23.03.2017 - 08:54
Lazare, crni Lazare
Kao glumca sam te cenila, i kao intelektualca, ali sada si se srozao. Kako neko kao ti može podržati onoga ko je toliko lažnih obećanja dao, o platama, o penzijama, o tome da se neće kandidovati za predsednika, i još sijaset drugih, a sve je pogazio radi vlasti, moći, ličnog interesa, i ko mu više može verovati. Samo onaj ko ne zna ništa. Jadno. Moj glas će ići Saši Raduloviću.