Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Kusturica odgovorio Šerbedžiji: "Ne može on biti bolji fudbaler od mene. Ja sam učio da igram uzbrdo, a Rade na ravnom"

Ne može biti, ja još uvek igram na velike golove", reagovao je Emir Kusturica na izjavu Radeta Šerbedžije da su on i Dušan Kovačević najbolji igrači malog fudbala "u branši", a da posle njih dolazi Kusturica
Datum: 31/12/2017

Kusturica odgovorio Šerbedžiji: "Ne može on biti bolji fudbaler od mene. Ja sam učio da igram uzbrdo, a Rade na ravnom"

Foto: Nedeljnik i Profimedia

Poznati glumac Rade Šerbedžija je pre nekoliko dana, na predstavljanju svog novog romana, dobar deo svog izlaganja posvetio fudbalu.

Tom prilikom je rekao kako je Igor Mandić u nekoliko knjiga obrazložio svoju mržnju prema fudbalskoj lopti.

“To trčanje za okruglom stvari na zelenoj stvari mu baš ne ide u glavu. Slažem se da je dosadno gledati fudbal na televiziji, ali kad ga igram...bato moj, pa to je velika radost. Meni je život uvek bio važniji od umetnosti, a fudbal je bio jedna od mojih velikih mladalačkih ljubavi", rekao je Šerbedžija. 

Za Šerbedžiju je fudbal uvek imao fantastičnu poeziju. 

"Dramski pisac Dušan Kovačević je najbolji igrač malog fudbala iz naše branše, a ja sam verovatno na drugom mestu. Iza nas dvojice je Emir Kusturica. Stvarno smo igrali dobro fudbal", rekao je Šerbedžija.

Poznatom reditelju Emiru Kusturici se nije dopao takav poredak.

On je u današnjem intervjuu za “Novosti”, rekao: “Ne može biti, ja još uvek igram na velike golove. Navikao sam tako, još od vremena kad sam Zlatka Lagumdžiju, sina gradonačelnika sarajevskog, slao po loptu. Ne može on biti bolji fudbaler od mene, ja sam učio da igram uzbrdo, a Rade na ravnom. Ali, jeste, igrali smo fudbal zajedno u Beogradu, samo mu redosled ne priznajem”.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.