Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Kraj "Partibrejkersa": "Došlo je vreme da se Cane i ja razdvojimo"

"Svašta je bilo između nas i to je dobro da čovek skapira da se nikad ne veže za jednu stvar. 'Brejkersi' su velika stvar mog života, zaista. Ali ako se samo za to vežeš, onda si opet promašio", izjavio je Nebojša Antonijević Anton, gitarista benda
Izvor Blic/
Datum: 09/05/2017

Kraj "Partibrejkersa": "Došlo je vreme da se Cane i ja razdvojimo"

Foto prinstscreen i igor Pavicevic

"Cane i ja smo radili zajedno i apsolutno je bilo nebitno ko je šta napisao. Pa zato smo bend! Čim krene deljenje na titule, čim krene ego da se naduvava... To je bolest ovog sveta u ovom trenutku", rekao je u razgovoru za kulturni dodatak Blica "Pop&Kultura" Nebojša Antonijević Anton, gitarista benda "Partbrejkers".

Posle 35 godina uspešne karijere u "Partibrejkersima", pevač Zoran Kostić Cane već uveliko radi sa bendom "Škrtice", a Anton, druga osovina grupe, nedavno je oformio svoj bend sa dva preostala člana "Brejkersa".

"Sada su sve pesme moje, ali moram da imam ekipu koja je deo mene. Onda su bend i publika jedno", rekao je Anton dodavši da je u tome tajna muzike. "Sam čovek nije ništa. Možda baš zato do sada to nisam nikad radio. Uvek sam bio u fazonu da Cane i ja to radimo. Moguće je da je trebalo da sazri vreme i za ovo, a sada mi se pokazuje da jeste."

Sa Canetom se, kako je rekao, međusobno podržava.

"Kako da kažem, svašta je bilo između nas i to je dobro da čovek skapira da se nikad ne veže za jednu stvar", istakao je. "'Brejkersi' su velika stvar mog života, zaista. Ali ako se samo za to vežeš, onda si opet promašio."

Imao je prilike i da čuje Canetove "Škrtice".

"Putovali smo jednom negde i onda je Cane hteo da se pohvali, doneo je i pustio pesme sa probe. Meni je to bilo super", ispričao je.

Na pitanje kako će se zvati nova grupa i album na kojem trenutno radi, Anton je rekao da će ime benda ići uz njegovo ime, jer je to njegov prvi album.

"Biće nešto. Stalno se zezamo, zovem ih 'Teški hipici', svi smo se zabradili i svi smo fantastično raspoloženi", dodao je.

Na albumu će biti devet pesama koje će otpevati upravo Anton, iako je u Brejkersima uglavnom bio prateći vokal.

"Sada sam postao pevač, naučio sam da slušam svoj glas i to mi je otkrovenje. Čak je počelo da mi se sviđa kako pevam u nekim pesmama", rekao je.

Kad imaš to uzbuđenje koje te pokreće i koje te sustiže sve vreme, istakao je, ono ti daje povod da kreneš i vodi te.

"Muze su na delu sve vreme, samo da ti je radar dovoljno otvoren. Početak je davno bio, ovo je samo nastavak", zaključio je.

Anton je posle različitih reakcija na intervju saopštio da "nije tačno da Brejkersi više ne postoje".


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Lu
10.05.2017 - 17:37
Steta
Niti ste vi bend bez Cana niti je to Cane bez vas. Brejkersi zauvek...
Alex
11.05.2017 - 07:40
Kralj
Konačno da Anton prihvati svoju vrednost, pa Cane će da moli da se vrati. Mnogo nadobudan i samoljubiv. Vreme će pokazati, moja podrška !!!