Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Kraj Motorheda: Preminuo i poslednji član kultnog benda

Gitarista Edi Klark je preminuo u 67. godini, objavljeno je na "Fejsbuk" stranici benda
Datum: 11/01/2018

Kraj Motorheda: Preminuo i poslednji član kultnog benda

Foto Profimedia

Gitarista Edi Klark, poslednji član rok grupe "Motorhead" preminuo je u sredu u bolnici nakon duge borbe sa upalom pluća. Klark je preminuo u 67. godini, objavljeno je na "Fejsbuk" stranici benda.

"Edvard Alan Klark - ili kako ga svi znamo i volimo - Brzi Edi Klark - preminuo je mirno juče", stoji u saopštenju popularnog benda.

Krajem 2016. godine je preminuo frontmen "Motorheada" Lemi Kilmister, a 2015. godine je svet napustio bubnjar Fil Tejlor. I drugi gitarista Fil Kembel i bubnjar Miki Di su takođe preminuli 2015. godine.

Bend je oformljen 1975. godine, a najpoznatiji je po hitovima "Ace of Spades", "Iron fist", "Overkill", "Bomber", ...


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.ac72
11.01.2018 - 15:37
Vazno!
Molim da u zapisnik udje da su Fil Kembel i Miki Di zivi i zdravi. Sahraniste ljude...
Milorad Lukić
12.01.2018 - 08:32
Motorhead!
Bice poprilicno iznenadjeni kad budu videli kako Miki D na koncertu Scorpions-a kako lupa za sve pare. Tako ti je to kad se prenose vesti sa drugih sajtova. Kompletirala se najbolja postava koja se slobodno moze okarakterisati kao pravi i jedini Motorhead. Bez obzira sto su Fil i Miki proveli duplo vise u Motorhedu, oni su ipak dosli kad je Motorhead vec uveliko bio institucija. Naravno to ne umanjuje njihov individualni kvalitet i doprinos ali sve sto je bilo revolucionarno u vezi Motorhead-a bilo je u KIlmister/Taylor/Clark eri. Slobodno se moze reci da vise nema pravog rok benda tog kalibra na sceni, Ramones su se kompletirali pre par godina, Motorhead sa dolaskom Edija u originalnu postavu i zvanicno potvrdjuje kraj rn\'r-a sto se planete Zemlje tice.
Vasa
12.01.2018 - 08:32
Zivi ljudi
Fil Kambel i Miki Di su zivi. Miki Di svira u Scorpionsima, skoro je dao intervju za neke nase novine.