Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Ko su jedine dve žene koje nisu obukle crno na dodeli Zlatnog globusa

Odsustvo boja bilo je i više nego primetno na dodeli, međutim, dve "zvezde", odlučile su da ne odgovore na "Time's up" akciju
Datum: 08/01/2018

Ko su jedine dve žene koje nisu obukle crno na dodeli Zlatnog globusa

Foto: Tanjug-Richard Shotwell/Invision-AP, Profimedia

Ovogodišnja dodela Zlatnog globusa bila je monohromna, a sve u znak protesta glumica zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja koje su trpele decenijama unazad u mačo-Holivudu.

Odsustvo boja bilo je i više nego primetno na dodeli, međutim, dve "zvezde", odlučile su da ne odgovore na "Time's up" akciju i razbile su crnilo koje je preovladalo.

Glumica Blanka Blanko pojavila se na crvenom tepihu u društvu dugogodišnjeg partnera glumca Džona Sevidža u crvenoj haljini, a nemačka manekenka Barbara Majer u roze.

Pojavljivanje, pre svega Blanke, koja tepihom prošetala bez veša u haljini sa dubokim šlicem, izazvalo je veliku polemiku na društvenim mrežama.

Dok su pojedini branili njeno pravo da obuče šta god želi, drugi su joj zamerili manjak solidarnosti.

Da podsetimo, uoči dodele Zlatnog globusa aktivisti su pozvali čuvene glumice da na crveni tepih izađu u crnim toaletama kako bi poslale poruku svetu u post-Vajnstin eri.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
09.01.2018 - 09:02
me too in black
Nesto prije nego su holivudske zvijezde najavile oblacenje u crno na dodjeli nagrada ja kupim crnu haljinu prvi put u zivotu. pa se me too slazem da je time up.