Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Jugović: "Piksi i Den Tana su me nagovorili da uđem u UO Zvezde. To me je koštalo 150 hiljada evra, ne razmišljam o povratku u srpski fudbal"

"Svi govore o prečki 1998. Zbog embarga, od 1992. nam godinama nije bilo dopušteno da se takmičimo, a to su dva-tri prvenstva. Svi drugi su imali mnogo više prilika, a mi jednu jedinu"
Datum: 10/06/2018

Jugović: "Piksi i Den Tana su me nagovorili da uđem u UO Zvezde. To me je koštalo 150 hiljada evra, ne razmišljam o povratku u srpski fudbal"

Foto Nedeljnik

"Ne razmišljam o povratku (u srpski fudbal). Dragan Stojković Piksi i Den Tana su me svojevremeno ubedili da uđem u Upravni odbor Crvene zvezde. Koštalo me je 150.000 evra, ali sam dobio životnu lekciju", rekao je proslavljeni fudbaler Vladimir Jugović u intervjuu za "Novosti".

Uoči velikih takmičenja poput predstojećeg Mundijala u Rusiji, sećanja bivših reprezentativaca dobijaju na aktuelnosti. Vladimir Jugović je na SP 1998. godine izborio u duelu sa Japom Stamom onaj čuveni penal u osmini finala protiv Holandije, za koji se veruje da je mogao našu selekciju da odvede daleko te godine. Ipak, u sećanju je ostala "Mijatova prečka".

"Uvek svi pominju promašen penal Mijatovića, ali meni pre toga padne na pamet činjenica da smo dopustili Nemcima da izjednače posle vođstva od 2:0. Da smo ih pobedili, protivnik u nokaut-fazi bi nam bio Meksiko, žreb bi se otvorio i realno smo mogli da uradimo nešto kao Hrvati, koji su igrali u polufinalu. Ipak, koren problema leži u nečem drugom. Zbog embarga, od 1992. nam godinama nije bilo dopušteno da se takmičimo, a to su dva-tri prvenstva.

Svi drugi su imali mnogo više prilika, a mi jednu jedinu. Ispaštali smo, ali drago mi je da sada svi mogu da igraju svake druge godine na Evropskom ili Svetskom šampionatu", rekao je Jugović.

On je ispričao i da nije želeo da se bavi trenerskim poslom, jer je imao dovoljno stresnu igračku karijeru. O bivšim igračima na klupi kaže:

"Krstajić je nepoznanica, i biće sve jasnije posle Prvenstva. U svakom slučaju, ovo je šansa za jednog mladog stručnjaka i čoveka. Veljko Paunović i Ljubinko Drulović su takođe bili u toj koži sa mlađim selekcijama, i uspeli su. Nadam se da će Mladen, poput njih, da iskoristi priliku."


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Andrija
11.06.2018 - 09:10
Jugovic
Gospodin
Wtf
12.06.2018 - 19:16
Inače
Poznat kao žešća stipsa.