Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Jovo Bakić: Moj otac kaže - "da mi se Merilin Monro pojavljuje koliko Vučić, dosadila bi mi"

"Znate, u SPO nikada nisam polagao nade, nikada ništa od njih nisam očekivao niti za njih glasao. Oni me nisu razočarali jer njima nisam bio očaran. Ne mogu reći ni da sam bio očaran DS jer da jesam, verovatno bih bio u njoj, ali sam glasao za tu stranku i koalicije u kojima je bila. Već posle 2002. godine ne bih glasao da nisam smatrao kako nisu najmanje loš izbor", kaže Bakić
Datum: 10/09/2017

Jovo Bakić: Moj otac kaže - "da mi se Merilin Monro pojavljuje koliko Vučić, dosadila bi mi"

Foto: Nedeljnik

Sociolog Jovo Bakić ne želi da prognozira rezultat predstojećih beogradskih izbora jer se još uvek ne zna tačno ko će sve "trčati", ali kaže da je jedno izvesno - Vučić će vrlo teško izgubiti.

"Ima skrivene adute, jedan je Aleksandar Šapić, drugi je Dragan Đilas. Vučić je čovek koji vrlo revnosno naručuje i prati istraživanja javnog mnjenja i, ako vidi da mu Šapić nije dovoljan za formiranje vlasti, posle izbora, ubaciće Đilasa u igru", rekao je Bakić u intervjuu za Blic.

Govoreći o čestim gostovanjima šefa države, Bakić kaže da je Vučić "uveo žanr psihomonodrame gde svoje frustracije iznosi pred građanstvo".

"Što bi to zanimalo građane? On se naljutio jer je pročitao tvit jednog glumca. Što bi to mene zanimalo? I čemu toliko pojavljivanje na televiziji, pa da je genije ne bi svakog dana mogao reći nešto novo", kaže Bakić. "Posle izvesnog vremena svako dosadi. Što bi rekao moj otac - 'da mi se Merilin Monro, koju sam smatrao najlepšom ženom, pojavljuje onoliko koliko Vučić, dosadila bi mi'".

Sociolog je ipak zahvalan Vučiću i Tomislavu Nikoliću jer su ga, kako kaže, oslobodili potrebe da glasa za manje zlo - Demokratsku stranku.

Govoreći o DS Bakić kaže da im zamera to što su "glavni izneverivač nade".

"Znate, u SPO nikada nisam polagao nade, nikada ništa od njih nisam očekivao niti za njih glasao. Oni me nisu razočarali jer njima nisam bio očaran. Ne mogu reći ni da sam bio očaran DS jer da jesam, verovatno bih bio u njoj, ali sam glasao za tu stranku i koalicije u kojima je bila. Već posle 2002. godine ne bih glasao da nisam smatrao kako nisu najmanje loš izbor", rekao je Bakić.

Govoreći o Draganu Šutanovcu on je rekao: "Da ste nekom 2000. rekli kako će Šutanovac biti predsednik DS, rekao bi vam da niste normalni".

Bakić je dodao da aktuelni lider demokrata nije dorastao ljudima koji su tih godina vodili DS.

"On je čovek koji se može ucenjivati. I šta možete da očekujete. Glasanje za DS ili LDP Čedomira Jovanovića je glas za Vučića", rekao je Bakić.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Sava
11.09.2017 - 09:52
Promene
Bojim se da bi za mnoge stvari koje su nam se od 2000te do danas desile rekli ma niste normalni. Navescu samo neke primere: SPS ce biti u vecini vlada,dva od tri najistaknutija radikala ce biti Predsednik,mlade generacije ce odlaziti u jos vecem broju i sa jos vecim entuzijazmom da se nikad ne vrate,niko nece biti lustriran niti ce se znati ubice vecine stradalih novinara iz 90tih...Ispada da je Sutanovac nekako pozitivan lik, zar ne?
žik
11.09.2017 - 11:44
ds je prošlost
od DS-a je ostalo samo ime.. To nije nikakva protivteža vučića. SNS i DS samo glume da su ljuti protivnici.
Srđa Zlopogleđa
11.09.2017 - 15:02
analiza i sinteza
Nisam psiholog, ali bih rekao da je predsednik prilično daleko od genija. Ipak, on vrlo dobro zna da kod niščih duhom dovoljno puta ponovljena laž prolazi kao istina. Takođe, zna i to da što je laž masnija, treba je češće ponavljati. Zato bih savetovao Bakićevom ocu da prestane da gleda televiziju jer se u protivnom izlaže opasnosti da umre od dosade.