Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Još jedan diplomatski skandal: Tramp otkazao posetu Britaniji

“Nisam veliki fan Obamine administracije, koja je prodala verovatno najbolju i najbolje lociranu ambasaduu Londonu 'za kikiriki'”
Datum: 12/01/2018

Još jedan diplomatski skandal: Tramp otkazao posetu Britaniji

Foto: Tanjug-AP Photo/Evan Vucci, File

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je posetu Londonu gde je trebalo otvori novu ambasadu SAD. Poseta bila najavljen, doček spremljen, ali je Tramp danas na Tviteru rekao: Ne dolazim.

Iako američki i mediji kao najnoviju vest navode neočekivanu Trampovu odluku i spekulišu da bi razlog otkazivanja njegove posete Velikoj Britaniji mogao biti strah da ne bude "lepo dočekan", nedoumice je otklonio sam Tramp na Tviteru, prenosi B92.

"Razlog što sam otkazao moj put u London je taj što nisam veliki fan Obamine administracije, koja je prodala verovatno najbolju i najbolje lociranu ambasaduu Londonu 'za kikiriki', samo da bi napravila novu na dalekoj lokaciji i to za 1,2 miliona dolara. Loš posao. Hoćete mene da presečem vrpcu: NE", poručio je Tramp.

Komentar na Trampovu dao je i gradonačelnik Londona, koji nije štedeo amewričkog predsednika.

Naime, kako navode britanski mediji Sadik Kan je rekao da je Tramp očigledno shvatio poruku Londonaca koji smatraju da su njegova politika i dela u totalnoj suprotnosti sa vrednostima koje zastupa London.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.