Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Jelena Dokić: Otac me je baš gadno tukao. Posle turnira u Kanadi završila sam u nesvesti

"Počelo je od prvog dana kada sam uzela reket u ruke, a onda se otelo kontroli", napisala je Jelena Dokić u autobiografiji koja će danas biti objavljena
Datum: 12/11/2017

Jelena Dokić: Otac me je baš gadno tukao. Posle turnira u Kanadi završila sam u nesvesti

Foto Profimedia

Teniserka Jelena Dokić je u autobiografiji pod nazivom "Nesalomiva" koja još nije objavljena, a u koju su britanski mediji imali uvid, navela da je godinama trpela fizičko zlostavljanje od strane oca Damira.

Poseban akcenat u knjizi stavljen je na odnos s ocem koji ju je fizički i emotivno maltretirao. Ona objašnjava da se prvi put sa tom torturom susrela još kada je imala šest godina, a kako je vreme prolazilo, problema je bilo sve više.

"Baš me je gadno tukao. Počelo je od prvog dana kada sam uzela reket u ruke, a onda se otelo kontroli. Batinanje je bilo skoro svakodnevno, a teško mi je bilo i emotivno. Nije to samo fizički već je i mentalni bol, to me je najviše bolelo. Kada imate 11 ili 12 godina i čujete tako strašne stvari, mnogo je teško", napisala je australijska teniserka koja je u jednom periodu igrala za Srbiju i Crnu Goru.

"Moja priča nije bajkovita, ali ne želim da me iko žali, štaviše, mislim da sam srećnija od mnogih", stoji na početku Jelenine priče u kojoj je objasnila da će, između ostalog, zauvek pamtiti poraz u Kanadi 2000. godine.

"Nazivao bi me kurvom, a najgore je bilo kada sam izgubila na turniru u Kanadi 2000. godine. To je stvarno ružno sećanje koje će zauvek ostati sa mnom. Završila sam u nesvesti! Strašno me je tukao", navela je teniserka koja se 2014. godine iako joj je predviđana velika karijera, povukla iz sveta tenisa zbog problema sa štitnom žlezdom.

"Ne mrzim oca posle svega. Pokušala sam da izgladim stvari, ali nije lako. Mislim da on ne razume šta mi je napravio, niti je spreman da podnese odgovornost. Teško je naći zajednički jezik sa njim. Ili je po njegovom, ili nikako", preneli su mediji deo autobiografije koju će danas objaviti australijski Dejli telegraf.

Prema pisanju medija, njen otac Damir poznat je po nasilničkom ponašanju. Jednom je na US openu napravio skandal i razbio telefon zbog lošeg obroka, a 2009. je u pritvoru proveo 15 meseci zbog pretnje ručnom bombom australijskom ambasadoru u Srbiji.

 

 


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.aus
14.11.2017 - 03:18
knjiga o ocu
negde proitah, jelena dokic, bivsa srpska teiserka????kada je to bilo??ne znam kada je ona opste zivela u srbiji??....sa srbijom je veze to sto joj otac damir zivi u srbiji, koga je ona svojom \"autobiografskom\" knjigom dobro oplela, tako da mi nije jasno kako opste ikako komuniciraju, a navodno su se \"pomirili\" ..vrlo zbunjujuce....dakle, u buduce srpski mediji ne bi trebali vise pisati da je jelana bila srpska teniserka , ona sigurno ima hrvatsko i australsko drzavljanstvo..
ozi
13.11.2017 - 10:21
usijani mediji
ovo je udarna vest na australskim \"mediima\"...ako je sve to istina sto jelena govori o svome ocu damiru, protiv njega bi trebala biti podignuta optuznica..medjutim, pisalo je i ranije da su se pomirili i njena izjava da zali sto se pre nisu pomirili...hmm to reci o svemu tome, ne znam sto sada dolazi u australiju, posle skoro 15 godina zivota u zagrebu??/ps.neki kazu ponestalo para , a ovakvom knjigom i gostovanjima po tv,ce ipak dobro zaraditi...