Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

"Jednog dana će doći neko i reći: Iš, sad će neko drugi da bude vlast": Dejan Mijač o srpskim političarima

"Ne optužujem nikoga. Na našem političkom poprištu ne postoji ličnost koja može da iznese kvalitativne promene. Svaki je samo prateća paradigma. Jedan je bio Đinđić..."
Datum: 02/01/2018

"Jednog dana će doći neko i reći: Iš, sad će neko drugi da bude vlast": Dejan Mijač o srpskim političarima

Profimedia

Pozorišni reditelj Dejan Mijač ne vidi mnogo prostora za optimizam u godini u koju smo upravo ušli. "Ovu 2017. je obeležilo ništavilo, u sledećoj očekujem nastavak", poručio je Dejan Mijač. On je u razgovoru za "Blic" posebno upozorio na nedostatak perspektive u našem društvu.

"Recimo, ja juče nisam mogao da kročim na ulicu, nisam mogao da dobijem taksi čitav sat. Ludilo od saobraćajne zagušenosti. Narod se bezumno veseli. Slavlje na sve strane a niko ne zna ni zbog čega ni zašto. Jelka caruje. I to veštačka, ona simulira jelku. A kad takav simulant caruje, ovako kako je kod nas slučaj, onda nam ni Bog ne može pomoći", rekao je Mijač.

O srpskim političarima je rekao da su to "neki ljudi koji misle da imaju neku vlast".

"Jednog dana će doći neko i samo reći - iš, e sad će neko drugi malo da bude vlast. Svaki od njih, bilo da ga obožavate ili vas nervira, izmišljen je da bi pravio buku da bi sve drugo prošlo", rekao je Mijač.

A to "sve drugo", po njegovim rečima su: korurupcija, netrpeljivost, osiromašenje, otuđivanje resursa, oduzimanje ljudskih i građanskih prava…

"Ne optužujem nikoga. Na našem političkom poprištu ne postoji ličnost koja može da iznese kvalitativne promene. Svaki je samo prateća paradigma. Jedan je bio Đinđić pa je na vreme ubijen da ne bi slučajno bio drukčiji i da ne bi nešto bilo drugačije nego da sve bude baš ovako kako jeste. Dovedeni smo na to da smo ništa i da nemamo ništa. Niko i ništa je svuda oko nas", rekao je između ostalog Mijač.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.