Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Ja da mu se izvinim zbog nula poena, a meni tata umro?": Košarkaš Duško Savanović o sukobu sa Svetislavom Pešićem

"Provukli su u javnosti da je sve bilo zbog povređenog prsta, a nije bilo zbog toga. Tad kad sam bio povređen mi je prebacio taj treći put. A ja držim loptu. Ja ga trznem, cimnem loptom... I više se nisam vratio. Više ga nisam video, niti sreo, niti želim da ga vidim“
Datum: 02/01/2018

"Ja da mu se izvinim zbog nula poena, a meni tata umro?": Košarkaš Duško Savanović o sukobu sa Svetislavom Pešićem

Fotografije Profimedia

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Duško Savanović nije bio u najboljim odnosima sa trenerom Svetislavom Karijem Pešićem, sa kojim je zajedno bio u minhenskom Bajernu. Savanović je o čudnom odnosu sa velikim trenerom govorio u intervjuu za Mozzartsport?

On je rekao da mu je od svih država u kojima je igrao najmanje "legla" Nemačka, gde je otišao 2014. godine.

"Zbog  vremenskih uslova. Homeopata sam, ne podnosim sivilo i kišu, to je ubistvo.  Mislio sam da ću moći, ali hožeš vraga. Svaki dan jaknu onu, svak dan! I u julu ima 12 stepeni. Svi  su takvi, samo rade. Nema socijalnog života“", rekao je Savanović.

Na pitanje kakav je imao odnos sa trenerom Pešićem, Savanović je rekao:

“Katastrofalno. Sad ću da ti ispričam. Mislio sam da ću produžiti ugovor s Efesom, a nisam. Žena mi je bila u sedmom mesecu trudnoće. Ima dva meseca da se porodi, a ja nemam ugovor. Moram da nađem klub ekspresno da bi ona mogla da leti, jer u devetom mesecu nije dozvoljeno trudnicama da lete, doktori ne daju. Ako ona ostane u Beogradu, ja mogu da idem, ali ona ostaje u Srbiji. Onda moram da molim trenera da idem da vidim dete. 

Otvara mi se Unikaha i Kubanj. Čujem se s trenerom Plazom, mojim dobrim prijateljem. On mi kaže  da mogu da dobijem godinu dana ugovor jer i on ima toliko. Eventualno '1+1'. A ja bih najmanje dve godine, rađa mi se dete. U košarci godina ugovora znači osam meseci.  S Lokomotivom isto tako. Zove me menadžer i kaže da treba da se čujem s Pešićem. I Pešić me zove. Pita da li bih došao. Kažem  mu da ne bih jer me je iznenadio, pregovaram sa ovima, on mi je zadnja opcija, ne kao on Pešić, već grad Minhen.

I Pešić nešto izvede pa mi ponude dve godine ugovor i to je to. Potpišem ugovor. A onda sam preživeo golgotu sa njim“.

Bivši igrač je ispričao, ne baš biranim rečima, da je Pešić stalno vršio pritisak.

“Doveo me je sa idejom da budem nosilac, a to sam i radio, ali je vršio veliki pritisak. On se ponaša prema ljudima kao prema stoci. Kako to prođe? Zbog vakuuma  u sistemu jer mu je sin Marko generalni menadžer kluba. On je odgovoran za njega. On to dalje ne pušta direktoru. Probali igrači i sa mejlom ka vrhu, ali ne mogu mu  ništa. Sin mu je odličan, ali on…“

Do početka nove sezone je došlo do otvorenijeg sukoba.

“Igramo finale s Bambergom 2015. godine. U utorak 15. juna pred drugu utakmicu, dan pre toga meni umre tata od raka.

Kažem Pešiću: ´Ja da pomognem ocu  ne mogu, umro je, sahrana će biti po planovima u petak. Ostaću da igram. Umro mi je otac - ja igram!´.

Igramo, dobijemo.  

Četvrtak odem, u petak sahranim oca. Kupio kartu da se vratim, ko dobije peti meč prvak je.

U nedelju odemo, izgubimo, ja dam nula poena. Prvi put u karijeri da sam dao nula poena, možda drugi, ali mislim prvi. Što - ne znam.

Bio sam ja prisutan na toj utakmici, ali samo fizički. Oca sam sahranio dan pre. Pešić ode u javnost i nahrani me... Što sam dao nula poena i izneverio ekipu? Na početku priprema za sledeću sezonu držimo sastanak, gledamo kasete, on se okreće ka meni i kaže: ‘Ti se Duško meni nisi izvinio za prošlu godinu’.

I tu se mi... Ja da mu se izvinim što sam dao nula poena, meni tata umro?! Mi sve na srpskom, igrači ne razumeju o čemu se radi… Tri puta mi je to prebacivao kasnije. Treći put smo se i rastali. Provukli su u javnosti da je sve bilo zbog povređenog prsta, a nije bilo zbog toga. Tad kad sam bio povređen mi je prebacio taj treći put.  A ja držim loptu. Ja ga trznem, cimnem loptom... Spustim loptu. Da se teraš ti... I više se nisam vratio. Više ga nisam video, niti sreo, niti želim da ga vidim“.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.