Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

"Politiko"

Jeremićeva spontana šetnja u Nišu, zašto se Šutanovac ne pojavljuje u Jankovićevom spotu, Zukorlić podržao Vučića: Šta ste propustili u kampanji

Kako je juče protekla kampanja
Datum: 19/03/2017

Jeremićeva spontana šetnja u Nišu, zašto se Šutanovac ne pojavljuje u Jankovićevom spotu, Zukorlić podržao Vučića: Šta ste propustili u kampanji

Foto: Tanjug

JEREMIĆ U ŠETNJI NIŠOM - Predsednički kandidat Vuk Jeremić pozvao je svoje pristalice da prošetaju Nišom, zbog toga što nisu svi uspeli da stanu u Narodno pozorište, saopštio je Jeremićev tim. Kako se navodi, Jeremić je zbog velikog interesovanja ljudi koji nisu mogli da stanu u salu, pozvao i one koji su ušli da izađu i krenu u kako je rekao "šetnju za slobodu".

"Drugu salu nisu hteli da nam daju. Gospodo, malo ste se prevarili. Cujem da je više ispred nego ovde i predlažem da ih ne ostavimo. 'Ajmo svi napolje. Idemo do pobede", rekao je Jeremic na izlazu iz Narodnog pozorišta.

 

VUČIĆ U NOVOM PAZARU - Kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić posetio je Novi Pazar, gde izjavio da je predizborni skup u Savamali, Saše Jankovića, pokazao da je ceo taj "slučaj" samo politička igra i da služi za najgluplje moguće napade na njega. Lider SNS izjavio je da se nada podršci iz Novog Pazara i pobedi na predsedničkim izborima, ali da nikada nikome nije i neće obećavati ništa što je protivno zakonu.

 

ŠUTANOVAC O JANKOVIĆU - Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da ne očekuje od predsedničkog kandidata Saše Jankovića da uđe u DS, već da očekuje da Srbiju vodi kao nestranačka ličnost. Na pitanje da li je sa Jankovićem razgovarao na temu osnivanju stranke, on je kazao da misli da u Srbiji ima suviše stranaka i da takav pokušaj ne bi bio svrsishodan. Šutanovac je za "Kurir" negirao da je u sukobu sa Sašom Jankovićem i naglasio da kampanju na terenu najvećim delom obavljaju aktivisti DS. Na pitanje zašto se ne pojavljuje u Jankovićevom spotu, Šutanovac je to obrazložio time što se niko iz stranaka u tom spotu nije pojavio.

 

ŽIVKOVIĆEV DOPIS SKUPŠTINI - Predsednik Nove stranke Zoran Živković zatražio je pojašnjenje od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković. On je pitao na osnovu čijeg zahteva je predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću odobrila snimanje predizbornog spota u Biblioteci Skupštine Srbije.

 

ZUKORLIĆ PODRŽAO VUČIĆA - Predsednišzvo Bošnjačke demokratska zajednice (BDZ) podržalo je predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, rekao je danas u Novom Pazaru lider BDZ Muamer Zukorlić. Zukorlić je rekao da je Predsedništvo BDZ posle konsultacija i "nekoliko susreta sa Vučićem" odlučilo da ga podrži na predstojećim predsedničkim izborima.

 

OBRADOVIĆEVA PODRŠKA IT SEKTORU - Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, posetio je IT kompaniju u Novom Sadu i tom prilikom rekao da su savremene informacione tehnologije budućnost moderne industrije, saopšteno je iz njegovog tima. "Biću srpski predsednik koji će pružiti punu podršku domaćem IT sektoru", poručio je Obradović.

 

DECENTRALIZACIJA - Kandidat za predsednika Srbije Nenad Čanak je izjavio da život građana jednako vredi u svakom delu Srbije i da zato pravo na određene medicinske usluge i lečenje ne sme biti privilegija samo stanovnika velikih gradova, na čelu sa Beogradom. On smatra da je potrebno je obezbediti ravnomeran razvoj zdravstvenog sistema. "Samo decentralizovana Srbija će biti pravednija", izjavio je Čanak.

 

ŠEŠELJ U VOJVODINI - Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je obišao više vojvođanskih opština i u razgovoru sa građanima istakao da, ukoliko postane predsednik Republike, bi kontrolisao sve tri grane vlasti u okviru ustavnih ovlašćenja.

 

STAMAROVIĆ O EU - predsednički kandidat Milan Stamatović poručio je da Srbija mora da se osloni na sopstvene resurse i vlastitu privredu, jer skupi krediti MMF-a, EU i "sličnih finansijskih zelenaša" nijednu zemlju nisu pokrenuli iz ekonomske krize i letargije. "Mi, kao, hoćemo, sad na kraju, da se ukrcamo na ovo EU plovilo koje nema ni kormilara, nema ni kontrole, kada svi napuštaju brod koji tone", kaže Stamatović.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.