Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

"Politiko"

Janković u Savamali, Jeremić o arapskim šoping molovima, Vučićev miting u Novom Sadu: Šta ste propustili u kampanji

Najvažnije vesti iz kampanje
Datum: 18/03/2017

Janković u Savamali, Jeremić o arapskim šoping molovima, Vučićev miting u Novom Sadu: Šta ste propustili u kampanji

Foto: Tanjug

VUČIĆEV MITING U NOVOM SADU – Miting podrške Aleksandru Vučiću održan je u Novom Sadu. Podršku kandidatu za predsednika Srbije prisustvovali su članovi njegove vladajuće koalicije, Ivica Dačić iz SPS, Rasim Ljajić SDP i Ištvan Pastor iz SVM. Prema njegovim rečima, Srbija je danas poštovana u regionu i svetu i uspešno sprovodi ekonomske reforme. Političke protivnike nazvao je "odnarođenim delom DOS" i poručio im da "narod na mogu da slome niti da mu naređuju". Vučić je na mitingu, takođe, izjavio da je jedan aktivista SNS nastradao dok je lepio plakate.

 

JANKOVIĆEV MITING U HERCEGOVAČKOJ- Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je na predizbornom skupu u beogradskoj četvrti Savamala, da je premijer Aleksandar Vučić “kompletni fantom” i osoba koja je odgovorna za nelegalno rušenje objekata u tom delu glavnog grada, u aprilu prošle godine.

 

JEREMIĆ: BEOGRAD SE ODUPIRAO SVIM VRSTAMA OKUPACIJE - Predsednički kandidat Vuk Jeremić obišao je više lokacija u Beogradu i poručio da je neophodno na predsedničkim izborima promeniti ovaj naopak sistem i poručio da sloboda ovog proleća dolazi u Srbiju. "Ovaj grad se odupirao svim vrstama okupacije, odupire se i danas ovoj. Lepo je vreme, dolazi proleće, dolazi sloboda u Srbiju", rekao je. Jeremić je naglasio da Beograd ne sme da bude poznat samo po jeftinoj zabavi i arapskim šoping molovima, već ponovo mora postati poslovni i kulturni centar ovog dela sveta.

 

JAJIMA NA RADULOVIĆA - Pokret Dosta je bilo saopštio je da je "u trenutku dok je predsednički kandidat tog pokreta Saša Radulović davao intervju na otvorenom za televiziju Kladovo, članove DJB i snimatelja TV Kladovo grupa huligana gađala jajima uz povike - ua".

 

ŠEŠELJ: DRŽAVA IZ BUDŽETA DA PLATI DUGOVANJA GRAĐANIMA - Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da država mora isplatiti sve obaveze prema građanima koristeći suficit u budžetu.

 

OBRADOVIĆ SA PROSVETARIMA - Predsednički kаndidаt Dveri Boško Obrаdović rekao je da je potrebno poboljšаti mаterijаlni položаj prosvetnih rаdnikа u Srbiji i vrаtiti аutoritet i dostojаnstvo toj profesiji. U saopštenju Dveri navodi se da je obradović prisustvovao protestu Unije sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije.

 

LSV: NE MOŽEMO IMATI ISTU DISTANCU PREMA EU I RUSIJI - Poruka svih učesnika izborne kampanje za predsednika Srbije, i vlasti i opozicije, svodi se na stav da ne treba da se opredeljujemo između Evropske unije u Rusije, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja smatra da je to "poguban stav" koji o Srbiji ide u svet.

 

POPOVIĆ: POTREBNA NAM JE AGRARNA BANKA - Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio je da se zalaže za formiranje agrarne banke. Kako je rekao, od te banke bi poljoprivrednici uzimali povoljne kredite za obnovu mehanizacije i ulaganje u proizvodnju.

 

6.724.172 GLASAČA - Ukupan broj birača u Srbiji koji će imati pravo glasa na predsedničkim izborima 2. aprila iznosi 6.724.172, saopšteno je na sednici Republičke izborne komisije (RIK). To je broj birača utvrđen 17. marta 2017. godine i za 15.269 je manji od broja građana upisanih u jedinstveni birački spisak 2016.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.