Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Istraživanje NSPM: Demokrate imaju 10 odsto podrške, u Vojvodini

Prema ovom istaživanju, Vojvođani će na republičkim izborima dati 42,5 odsto glasova SNS-u, koaliciji okupljenoj oko DS 10,9 odsto, SRS-u 9,1, koaliciji SDS/LDP/LSV isto toliko, SPS-u 8,7 odsto, SVM-u Ištvana Pastora 7,4, a koaliciji Dveri-DSS 5,3 odsto
Datum: 07/04/2016

Istraživanje NSPM: Demokrate imaju 10 odsto podrške, u Vojvodini

Foto: Profimedia

Nova srpska politička misao objavila je prvo istraživanje javnog mnjenja za teritoriju Vojvodine koje pokazuje da je Srpska napredna stranka u severnoj pokrajini u slabijoj poziciji nego na nivou cele zemlje, dok je potencijalni izborni rezultat demokrata znatno jači nego na republičkom nivou.

Urednik NSPM-a Đorđe Vukadinović za Nedeljnik kaže da će na pokrajinskim izborima o tome ko će biti na drugom, a ko na šestom mestu odlučivati procenti.

"Bukvalno će procenti odlučiti kako će se rangirati DS, SPS, radikali, SDS-LDP-LSV i SVM. Oko cenzusa još igraju Dveri-DSS i Dosta je bilo", objašnjava Vukadniović.

Istraživanje NSPM-a, objavljeno u nedeljniku Vreme, rađeno je na teritoriji vojvodine od 17. do 26. marta na 1.500 ispitanika.

Prema ovom istaživanju, Vojvođani će na republičkim izborima dati 42,5 odsto glasova SNS-u, koaliciji okupljenoj oko DS 10,9 odsto, SRS-u 9,1, koaliciji SDS/LDP/LSV isto toliko, SPS-u 8,7 odsto, SVM-u Ištvana Pastora 7,4, a koaliciji Dveri-DSS 5,3 odsto.

Ispod cenzusa ostaju Dosta je bilo Saše Radulovića sa 4,1 i Levica Srbije Borka Stefanovića sa 1,1 odsto, dok 7,5 odsto građana nije želelo da se izjasni za koga će glasati.

Na pokrajinskim izborima 41 odsto Vojvođana će glasati za listu Aleksandra Vučića, Savez za bolju Srbiju ( sa LSV-om) odneo bi 12 odsto glasova, međutim u međuvremenu je objavljeno da Čanak izlazi sam.

"U trenutku kada je rađeno istraživanje još uvek nije bilo poznato da li će Čanak na pokrajinske izbore izlaziti sam, ili u koaliciji sa SDS i LDP. Ova koalicija na pokrajinskim izborima osvojila bi 12 odsto glasova, od čega Čanak nosi oko dve trećine ili tri četvrtine glasova, što znači da su SDS i LDP ispod cenzusa", objašnjava Vukadinović.

Za Savez vojvođanskih Mađara glasaće 8,5 odsto Vojvođana, a SPS i SRS dobiće podršku 8,2 odsto građana severne pokrajine. Izad cenzusa je i koalicija Dveri-DSS sa 5,2 odsto glasova. Ispod ostaju Radulovićev DJB i Stefanovićeva Levica Srbije sa 4,1 odsto i 0,9.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.