Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Hrvatska atletičarka Sandra Perković: Žao mi je što se Juga raspala, bili bismo najveća sila

Navijaću za Ivanu Španović kao i uvek, ne vidim nikakav razlog zašto ne bih. Moje je srce veliko kad ona pobeđuje kao što je i njeno kada to činim ja, poručila je Perkovićeva
Datum: 15/08/2016

Hrvatska atletičarka Sandra Perković: Žao mi je što se Juga raspala, bili bismo najveća sila

Foto: Profimedia

Olimpijska pobednica u bacanju diska iz Londona Hrvatica Sandra Perković u obranu titiule krenuće u utorak u 1.30 časova, ali to ipak nije najbitnija vest u Hrvatskoj. Njeno drugarstvo sa Ivanom Španović i jugonostalgija netipična za hrvatske sportiste, koji čak i ako veruju u Jugu, to drže za sebe, zapalila je društvene mreže.

Osim što se sprema za lov na novu medalju, Sandra Perković za Novosti je poručila da će pružiti i podršku ostalim sportistima iz bivše Jugoslavije, i da bi volela da isto učine i svi navijači bez obzira na to iz koje države dolaze.

"Mi se tu svi držimo zajedno. Već smo ranije komentirali kako Bosanci dolaze kod nas na terapije, ja odem kod Slovenaca, a ti Slovenci kod Srba. Bitno je da se držimo zajedno, tako smo puno jači i sve ima jedan pozitivan duh. Puno je lepše biti u društvu našeg čoveka. Žao mi je što smo se raspali jer mislim da bismo bili najjača sila, jači od Nemaca, Rusa i Amerikanaca", rekla je Perkovićeva za Novosti.

Ona je kratko prokomentarisala i svoj odnos sa najboljom srpskom atletičarkom Ivanom Španović.

"Baš smo se čule pre nego što je stigla ovde. Srećemo se na većim mitinzima i jedva čekam da ju ponovno vidim. Navijaću za nju kao i uvek, ne vidim nikakav razlog zašto ne bih. Moje je srce veliko kad ona pobeđuje kao što je i njeno kada to činim ja", poručila je hrvatska ateltičarka.


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.marta
16.08.2016 - 11:02
bravoooooooooooo
kamo srece da svi tako razmisljamo....ai sto nas vise cuju.............bice nas vise
iggy_cro
16.08.2016 - 13:09
juga
Tako treba razmisljati...to je jedini pravi put.
Ljiljana
16.08.2016 - 16:40
Bravo!!!!!!!!!!!!
Draga Sandra, bravo, bravo, bravo - za divne reči , za hrabrost, za ljudskost! Kamo sreće da je više ljudi kao što si ti, bez obzira iz koje države i s koje strane sveta.Od srca ti želim sve same uspehe.
Vladimir
17.08.2016 - 12:21
Tabu tema
Ova izuzetna mlada dama je shvatila ono sto mnogi nisu. Naime, gorka je istina da bivse jugoslovenske republike danas predstavljaju beznacajne drzavice, bez ikakvog uticaja i perspektive i totalno zavisne od svojih \"mentora\".