Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Moj Nedeljnik

Kolumna novinarke Anete Ivanović: "Svi sa snimka na Zakintosu su nečiji sinovi. Čopor ih je načinio vukovima"

Televizijska novinarka Aneta Ivanović na platformi "Moj Nedeljnik" osvrnula se povodom smrti američkog momka na Zakintosu na fenomen nasilja među mladima postavljajući pitanje da li je teško zamisliti da se naša deca se nađu u takvoj situaciji. I s jedne i sa druge "strane"
Datum: 14/07/2017

Kolumna novinarke Anete Ivanović: "Svi sa snimka na Zakintosu su nečiji sinovi. Čopor ih je načinio vukovima"

printscreen Prva

"Petorica besnih mladića šutiraju vršnjaka koji je pao na pločnik, baš na uglu preko puta Pravnog. Nešto pre ponoći. Nedovoljno besni ili zato što vide da stižu njegovi ortaci, odlaze u trku pre nego što sam stigla da spustim bokal kojim sam zalivala cveće na terasi. Dečko vidim ustaje, ugruvan i ulazi u autobus 26 sa svojom ekipom. Dobro je, pomislim više da ohrabrim sebe i nekako zabašurim mučninu u stomaku. Onu koja se instiktivno javi kad gledaš nasilje".

Ovako je televizijska novinarka Aneta Ivanović počela svoju kolumnu koju je objavila na svom profilu, na Nedeljnikovoj platformi "Moj Nedeljnik" (naš otvoreni blog na kom svi korisnici slobodno mogu da pišu svoje tekstove). Povod za ovaj njen osvrt na nasilje među mladima je smrt američkog momka na Zakintosu. Aneta Ivanović je u ovom tekstu postavila pitanje da li je teško zamisliti da se naša deca se nađu u takvoj situaciji. I s jedne i sa druge "strane".

"A šta da je moj sin taj što su ga išutirali ? Ili neko od ovih iz čopora mladih vukova? Da li bi i tada bilo dobro? Da li bi nam rekao, ili bi samo namršten uleteo u svoju sobu? A šta bi uradio da njegovi ortaci tako krenu u obračun verujući da su na strani pravde? Da li bi bio "sisa" i stajao po strani, da li bi probao da ih spreči ili bi šutnuo i on bar jednom dvaput da ga vučji čopor ne odbaci?! Gledam ga dok spava bezbrižnim snom devetogodišnjaka i molim se Bogu da ne bude nikad na ćošku gde se takve odluke donose", piše Aneta Ivanović.

"Svi sa snimka na Zakintosu su nečiji sinovi. Nemaju kriminalnu prošlosti. Nisu Alkatrazi, ni Delije", navodi ona u nastavku teksta. "Drugari nesrećnog Bakarija Hendersona pričaju na američkoj CBS kako je bio fin dečko. Komšije Miloša Senića govore kako je bio vredan i pošten mladić...".

Aneta Ivanović otkriva i da je njena komšinica igrom slučaja letovala baš na istoj plaži sa dvojicom uhapšenih Beograđana i da je pričala kako su se izvinjavali kada su je slučajno isprskali dok su igrali odbojku u plićaku.

Da li ovakve tragične situacije mogu da se dogode finoj deci, našoj deci?

"Čopor ih je načinio vukovima iako to očigledno nisu. Da li je to olakšavajuća ili samo tragična okolnost? Otišli su na more da budu razuzdani i da se zabave.Jednog više nema, a nekoliko njih više nema svoj život. Neko je kriv, a ne znam ko. Znam da nije konobarica", zaključuje ona.

Celu kolumnu pročitajte na platformi Moj Nedeljnik OVDE.

Registrujte se na Moj Nedeljnik platformi i slobodno pišite o svemu...

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.