Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

"Hakuna matata" ponovo u Beogradu: "Ja sam Jugosloven, Zvezdarac i Kenijac"

Popularni Steva Šumadinac čije je pravo ime Đungo Čokue, u srpsku prestonicu stigao je posle više od 25 godina kako bi predstavio nevladinu organizaciju Jedinstveni svetski forum za mir i Društvo srpsko-kenijskog prijateljstva
Datum: 08/08/2017

"Hakuna matata" ponovo u Beogradu: "Ja sam Jugosloven, Zvezdarac i Kenijac"

printscreen youtube

Mnogi se sećaju refrena iz pesme Stiva Haningtona "Hakuna matata", koji je bio odjavna špica popularne emisije Milovana Ilića Minimaksa. Đungo Čokue, Kenijac koji je u Beogradu dobio nadimak Steva Šumadinac, stigao je ponovo u srpsku prestonicu.

Popularni Steva Šumadinac čije je pravo ime Đungo Čokue, nedavno je ponovo posetio srpsku prestonicu kako bi predstavio nevladinu organizaciju Jedinstveni svetski forum za mir i Društvo srpsko-kenijskog prijateljstva.

"Želim da na najbolji način promovišem Srbiju u Keniji. Žao mi je što je ratom uništena jedna velika zemlja. To niko nije mogao da očekuje", rekao je Steva, prenosi Kurir.

Ocu nije smeo da kaže da želi da studira glumu, pa je došao u Jugoslaviju da uči medicinu. Bio je stipendista Josipa Broza Tita, dok je njegov otac u to vreme bio predsednik Kenije.

"Bio sam mali i nisam pratio politiku, a s ocem nisam razgovarao o njegovim poslovima. Žao mi je što ga nisam upoznao. Mnoge Titove ideje sam prisvojio", otkriva je

Igrao je u filmovima "Laf u srcu" i "Hajde da se volimo" koji su u Jugoslaviji postali veoma popularni. Za sebe kaže da je građanin sveta i "Jugosloven, Zvezdarac i Kenijac". Za čuvenu špicu po kojoj je postao prepoznatljiv širom Jugoslavije kaže da je nastala slučajno.

"Doveo sam neku grupu zbog Brene za film, a on je to iskoristio. Hakuna matata znači nema problema", priča Steva kako su ga nazvali pre više od dve decenije tokom boravka u Jugoslaviji. Imao je priliku da se druži sa velikim umetnicima, a mnogi od njih više nisu živi.

"Bio mi je prijatelj Nikola Simić i radio sam s Indeksovcima. Prvi nastup na TV Beograd imao sam u emisiji Raše Popova. Njegova žena mi je bila razredna i predavala mi je srpski jezik", priseća se Steva Šumadinac u razgovoru za Kurir.

Reklama za "Kluz" donela mu je popularnost, a iz Jugoslavije je otišao u vreme kad je bilo besplatno školstvo, zdravstvo, a ljudi su imali mogućnost da rade. Sad ga je sačekala drugačija slika, a mlađi od trideset godina ne pamte ko je on.

"Mlađi nikad nisu čuli za mene. Moram ponovo da gradim karijeru od početka", zaključuje Čokue.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Aleksandar Popovic
09.08.2017 - 11:16
Nasi nesposobnjakovici
\"Steva Sumadinac\" je jedan od hiljada stranaca koji su se skolovali u Jugoslaviji. I zahvaljujuci ondasnjem ugledu zemlje ostali \"nasi\", pa i svojevrsni ambasadori bez plate. Naravno, skorijevicke garniture mnogih nasih vlasti nisu ni umele niti zelele da makar evidentiraju takve ljude, da im bar posalju praznicnu cestitku. A mnogi u medjuvremenu postadose vazne licnosti u svojoj zemlji i svetu. Ostaje samo da zalimo sto smo potrosili silne pare na nesposobne \"kadrove\" koji nam upropastise zemlju na svim poljima, pa i ovom, za sta nismo morali da ulazemo pare vec samo da pokazemo malkice dobre volje.