Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

"Greotee... Ovo da predstavlja Crnu Goru?": Za koga bi Njegoš navijao na Evroviziji

Kako je reagovao deo crnogorske javnosti na pesmu i spot tamošnjeg predstavnika Slavka Kalezića i kako je on na to odgovorio
Datum: 16/03/2017

"Greotee... Ovo da predstavlja Crnu Goru?": Za koga bi Njegoš navijao na Evroviziji

Foto prinscreen

Crnogorski predstavnik na 62. takmičenju za Pesmu Evrovizije u Kijevu biće Slavko Kalezić, koji će se takmičiti sa pesmom "Space". Otkako se pojavila, ova pesma izazvala je lavine komentara - posebno kada se pojavio i spot - a neki od njih bili su, recimo: "Njegoš se u grobu prevrće", "Greotee... Ovo da predstavlja Crnu Goru? Ovo je sramota", "Iz Crne Gore sam i posramljen... Nacionalni crnogorski emiter ga je poslao u Ukrajinu, a ne glasovi publike".

Pevač i glumac Crnogorskog narodnog pozorišta naveo je u otvorenom pismu da ga ne dotiču takvi komentari.

"Njegoš, da je živ, istinski bi me podržao. Vi koji ga pominjete, ako ste čitali 'Gorski vijenac' ili 'Noć skuplja vijeka', treba da znate da je on bio izuzetan mislilac i empata. Prepun simbolike i životne energije. Njegoš, da je živ, uživao bi u talentu i misiji svog zemljaka i bio ponosan što ga predstavljam u svijetu. A ovih dana svjedočimo pisanja cijelog svijeta o mojoj malenkosti. O Slavku (Blagojev i Zdenkin) Kaleziću iz Bjelopavlića", naveo je Kalezić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.