Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Grafiti sa likom Olivera Ivanovića osvanuli u Kosovskoj Mitrovici

Lik Ivanovića na grafitima pojavio se i u Prištini, Nišu, Kruševcu, Kraljevu, kao opomena tužilaštvu koje još nema osumnjičenog za njegovo ubistvo
Datum: 16/04/2018

Grafiti sa likom Olivera Ivanovića osvanuli u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Screenshot Youtube

Prošlo je tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, a u Kosovskoj Mitrovici su na nekim zgradama osvanuli grafiti sa njegovim likom, kao opomene tužilaštvu koje još nema osumnjičenog za njegovo ubistvo, preneo je B92.

Grafiti su osvanuli i u Prištini, Nišu, Kruševcu, Kraljevu.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Beogradu, a krivci još nisu pronađeni. 

Građanska inicijativa SDP takođe je podsetila da je prošlo tri meseca od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića, kao i da istraga još nije dala nikakve rezultate. 

Oni su saopštili da svakodnevno pitaju nadležne "ko je ubio Olivera Ivanovića, ali da odgovora nema, i da nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih". 

"Slučaj Ivanović' preuzelo je Specijalno tužilaštvo Kosova, odakle procuri ponekad samo da se 'intenzivno' radi na rešavanju ubistva Olivera Ivanovića. A šta se to radi kad rezultata nema, rekli bismo ništa", navedeno je u saopštenju. 

Ta građanska inicijativa će od sutra započeti akciju potpisivanja peticije da pešačka zona ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime. 

"Posle neuspelih pokušaja da u Skupštini opštine pokrenemo pitanje bezbednosti i inicijativu da ulica u kojoj je ubijen nosi ime Oliver Ivanović, odlučili smo da od sutra započnemo akciju potpisivanja peticije", navedeno je u saopštenju.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.