Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Fotografija godine: Priča koja se krije iza zagrljaja gorile i čoveka

Slika je nastala kada se Pinkin probudio tokom transfera i to u rukama svog staratelja Apolinare Ndoudua sa kojim je razvio sjajan odnos
Datum: 13/02/2018

Fotografija godine: Priča koja se krije iza zagrljaja gorile i čoveka

Foto Profimedia

Fotografija nežnog zagrljaja između gorile i čoveka koji joj je spasio život proglašena je za fotografiju godine. Fotografkinja Džo-En Mekartur napravila je ovu fotografiju u Kameronu tokom premeštanja gorile Pinkin iz zatočeništva u prihvatilište za životinje. 
Pinkin su zarobili lovci koji su hteli da je prodaju i zakolju, ali srećom u poslednjem trenutku umešala se humanitarna grupa Ape Action Africa. 
Lov na primate je veliki problem u Kamerunu gde lovci kolju životinje kako bi prodavali njihovo meso u zemlji i inostranstvu. Bebe gorile često ostaju siročići nakon što ubijaju njihove majke ili ih prodaju kao kućne ljubimce. 
Pinkin je sada dobio novi dom u okviru sigurnog šumskog prihvatilišta. Slika je nastala kada se Pinkin probudio tokom transfera i to u rukama svog staratelja Apolinare Ndoudua sa kojim je razvio sjajan odnos. 
Kao i Pinkin, i Apolinar je bio prisiljen da napusti svoj dom u Čadu i pobegne od građanskog rata. Kada je obnovio svoj život u Kamerunu odlučio je da se posveti radu na zaštiti divljih životinja. 
Džo-En je uspela da uhvati trenutak zajedničkog putovanja, a ova slika proglašena je najboljom fotografijom godine koju je izabrala publika na takmičenju u Prirodnjačkom muzeju.

[removed][removed]


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.