Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

"Čestitam državo": Sergej Trifunović o mladom srpskom reditelju Rejfu Fajnsu

Ministarstvo kulture Srbije potvrdilo da je izdvojeno 62 miliona dinara za projekat „Bela vrana” koji poznati Britanac snima kod nas. Podsećamo, poznati glumac nedavno je dobio i srpsko državljanstvo
Datum: 12/10/2017

"Čestitam državo": Sergej Trifunović o mladom srpskom reditelju Rejfu Fajnsu

Foto Nedeljnik i Profimedia

Glumac Sergej Trifunović iskoristio je priliku da, povodom vesti da će poznatom glumcu Ralfu Fajnsu država Srbija dodeliti 62 miliona dinara za snimanje filma, na Tviteru objavi da mu je "drago da je država pepoznala talenat mladog srpskog reditelja Ralfa Fajnsa".

Ironični komentar popularnog glumca usledio je nakon što je Ministarstvo kulture Srbije potvrdilo je da je izdvojeno 62 miliona dinara za projekat „Bela vrana” koji poznati Britanac snima kod nas.

A Fajns je, da podsetimo, nedavno dobio i srpsko državljanstvo. 

 

 

 

 

 

Kako je objašnjeno iz Ministarstva, toj instituciji obratio se Filmski centar Srbije koji je od producentske kuće „Rudik Films” iz Velike Britanije dobio molbu za podršku produkciji pomenutog filma. Sredstva će biti preneta Filmskom centru, koji će ih dalje preusmeriti „WIP Films” produkciji iz Srbije, a koja obavlja domaći servis za inostrane partnere.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Neko iz mase
13.10.2017 - 11:04
Sergej, proveri hormone!
Pa Sergej licemeran si, kao čovek iz (ne)kulture treba da sagledaš malo dalje ovu pomoć M.Kul... dotičnom novopečenom građaninu Srbije. Pečalbario si po svetu i uzimao kakav takav novac od stranaca, sad kad neko pečalbari po našoj državi to ti smeta. Ili ti smeta što je lik nešto veći umetnik u svetskim okvirima od tebe.Znaš, ipak si ti jedan nebitan lik iz mase i ne treba obraćati pažnju ubuduće na tvoje pokušaje da se učiniš kao umnim, nisi ti bre taj kapacitet, al ozbiljno.
Sretko
13.10.2017 - 11:04
Objasnjenje
Po pravopisu, strane reci ili imena se pisu kako se izgovaraju, a ne u izvornom obliku (kao na slici).