Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Džordža Klunija za predsednika Amerike

"Zašto bi neko volontirao na tom mestu?", rekao je novinarima 2011. Ali, kada se ovo pitanje ponovilo ove godine, Klunijev odgovor je bio malo drugačiji: "Da li bih voleo da budem predsednik? Oh, to zvuči zabavno"
Gardij
Datum: 13/11/2017

Džordža Klunija za predsednika Amerike

Foto: Profimedia

Džordž Kluni je od onih filmskih zvezda sa kojima biste želeli da se družite. Ili čak da budete kao on. On je od onih srećnika za koje se kaže da su dobitnici na životnoj lutriiji: zgodan, pametan, duhovit, oskarovac, srećno oženjen. I povrh svega, upravo je prodao brend tekila za milijardu dolara. On je sjajna holivudska zvezda, suštinski, "anti-Vajnstinovac". Ali, postoji samo jedan problem: filmovi. Njegove uloge deluju kao lista promašaja: Diznijev sci-fi "Tomorrowland", "Hail, Ceasar", "Money Monster". Nijedan od ovih filmova, reklo bi se, nije užasan, ali nije ni divan. A ni uspešan, prema pisanju britanskog "Gardijana".

Ni njegova karijera nije ništa bolja. Njegova prethodna, glupa uloga, u filmu "The Monuments Men", bila je bazirana na patriotskoj ranij akciji, sa jedne, i visoke kulture, sa druge strane - ali je propala. Njegov najnoviji "Suburbicon" je nešto slično: satirični podsetnik da Amerika 1950. nije bila tako sjajna, kao što to izgleda Trampu, posebno ako ste bili "obojen čovek". "Suburbicon" je, dakle, trebalo glasno da bele ljude tog doba predstavi nadasve prijateljski nastrojenim. Što nije bilo tako. Na premijernom prikazivanju, prvog vikenda, uzeo je manje od 3 miliona dolara.

Da li je Kluniju vreme da se penzioniše? Nije glumio već dve godine.

"Neću snimati filmove samo zato da bih bio ispred kamera", rekao je on nedavno za "Hollywood Reporter" i dodao da "više nije vodeća ličnost" u Holivudu.

A kada je reč o njegovom rediteljskom poslu, opcije su mu, takođe, ograničene. Šta bi to Kluni mogao da radi u budućnosti. Hajde da razmislimo: svetski poznat, oženjen moćnom ženom, finansijer Demokratske stranke. I dalje nije jasno? Da probamo još jednom: zemlja na izdisaju, srušene tradicionalne političke barijere, levo "vrištanje" za harizmatičnom figurom. Zašto bi Kluni pravio političke filmove, kad jednostavno može da se kandiduje za neku "fotelju"?

A umesto "anti-Vajnstinovca", Kluni bi mogao da postane "anti-Trampovac". Njegov alkoholni brend je dobar za početak. Test je napravio u "The Ides of March", glatko igrajući kandidata koji radi na neizgađenoj platformi "integriteta i dostojanstva". Ali, Kluni je odbacio predloge da se kandiduje za predsednika. "Zašto bi neko volontirao na tom mestu?", rekao je on novinarima u Veneciji 2011. godine. Ali, kada se ovo pitanje ponovo pojavilo ove godine, Klunijev odgovor je bio malo drugačiji: "Da li bih voleo da budem predsednik? Oh, to zvuči zabavno". I mada je zvučao sarkastično, to nije bio upečatljiviji nastup.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
14.11.2017 - 03:19
stara vijest
Kad je izasla prica o njemu i Amal odmah se pocelo suskati da se njega \"sprema\" za predjednika Amerike. Dakle, nista novo.