Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Džon Malkovič: "Kada je objavljeno da sam hrvatskog porekla, majka mi je rekla da sam Crnogorac"

Često se govorilo da je on hrvatskog porekla, a Malkovič je na neki način to demantovao. Zapravo, rekao je da on to ne zna i da za njega odrasti u Americi znači biti Amerikanac
Datum: 08/10/2017

Džon Malkovič: "Kada je objavljeno da sam hrvatskog porekla, majka mi je rekla da sam Crnogorac"

Foto Profimedia

Proslavljeni američki glumac, reditelj i producent Džon Malkovič bio je juče specijalni gost otvaranja koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu, gde je najavio izvođenje recitala "Izveštaja o slepima". Malkovičev recital prvi je događaj u nizu od 14 koncerata u okviru programa "Lisinski subotom", navode hrvatski mediji.

Malkoviču će ovo biti prvi nastup u Zagrebu, ali je pre toga nastupao nekoliko puta u Dubrovniku.

Očekivano, novinari su ga pitali o poreklu. Često se zapravo govorilo da je on hrvatskog porekla, a Malkovič je na neki način to demantovao. Zapravo, rekao je da njemu to uopšte nije važno pitanje i da za njega odrasti u Americi znači biti Amerikanac.

"Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je puno toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, tako da ne mogu znati pouzdano", rekao je Malkovič implicirajući da je mogao da laže i o njihovom porodičnom poreklu.

"Moji deda i baka nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde po ćoškovima razgovarali tim tajnim jezikom. Nikad nisam imao osećaj jakih porodičnih veza, jer i moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima. Deda  je oca terao da radi u rudniku, što otac nije hteo", kazao je Malkovič

Prisetio se kako mu je majka posle prerane smrti oca rekla još jednu verziju.

"Kada je prvi put u nekim novinama objavljeno da sam hrvatskog porekla, majka mi je rekla da potičemo iz Crne Gore, za što do tada takođe nisam čuo. A kada sam bio u Bosni, govorili su mi: 'Pa ti si Bosanac'. Kako god bilo, odrastao sam kao Amerikanac", rekao je Malkovič.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Tadlok
09.10.2017 - 11:16
Bezi Malkovichu sa ludog Balkana!
Malkovichu dosao sa na Balkan nadju najvece lazive ne samo planete vec kompletnog kosmickog prostora. Sta trazis na Balkanu? Nije umjetnost za njih. Idi ste pre za USA u nedolazi vise ovde. Brise sve veze krvne sa ludim Balkanom!