Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Dražino pismo ženi u vojsku: "Ljubavi, u koju pregradu se stavlja 'vanish'?"

U pravu je predsednik Vučić - u srpskim nedeljnicima nema ničega drugog sem patološke mržnje prema njemu i Vulinu, a ko ih i ne bi patološki mrzeo kada su me 27 godina posle moje legendarne epopeje po Sloveniji sa postoljem minobacača M-69 na leđima, koja je, prema mom skromnom mišljenju, zasenila i pojavu Save Kovačevića na Sutjesci, naterali da pažljivo upijam obuku za neutralisanje tvrdokornih fleka
Datum: 11/08/2017

Dražino pismo ženi u vojsku: "Ljubavi, u koju pregradu se stavlja 'vanish'?"

Foto Profimedia

Ima ona revolucionarna fotografija iz Drugog svetskog rata - američki oficir na Visu 1944. podučava partizanku rukovanju ručnim raketnim bacačem 88.9 milimetara, M20 Bazooka. Sve do pojave Aleksandra Vulina verovao sam da se ništa atraktivnije neće pojaviti u svetu fotografije na temu žene u vojsci.

A onda je vojni pozivar zakucao i na naša sigurnosna vrata.

Tada je nastala revolucionarna fotografija: "Moja žena podučava mene, na Dorćolu 2017, rukovanju veš-mašinom marke Gorenje, model EIDA L 16.5", koja je potpuno zasenila istorijsku fotku: "Američki oficir na Visu 1944. podučava partizanku rukovanju ručnim raketnim bacačem 88.9 milimetara, M20 Bazooka".

- Znači ovako, dok mene ne bude bilo, ti rukuješ veš-mašinom! Jasno! - rekla mi je supruga, a ja sam bio ponosan što je od svih ukućana baš meni poverila taj odgovoran zadatak čije mnogobrojne tajne je ljubomorno čuvala sve ove godine, jer sam svojeručno još odavno, u prvoj godini braka, uspešno razjebao programator u želji da pokažem kako nema razlike između takozvanih ženskih & takozvanih muških poslova.

- Ubuduće ne prilazi veš-mašini! - dobio sam još tada naređenje, koje bi, eto, ostalo na snazi doživotno, da Vulin nije do'vatio da reformiše vojsku.

Sem što je na pločice iznad mašine zalepila detaljnu šemu rukovanja veš-mašinom za idiote, namenjenu meni lično kao podsetnik u njenom odsustvu, ipak sam, dan pre ispraćaja u vojsku, morao da prođem kratku obuku u rukovanju veš-mašinom marke Gorenje, model EIDA L 16.5.

- Vidiš, ova slova su u stvari oznaka programatora: A - B pretpranje, C - D pranje, E - F ispiranje, G - Stop ceđenje, H pretpranje, I - J pranje, K - M ispiranje - objašnjavala mi je, a ja sam se pravio da sve razumem...

 

I onda je bila vojna vežba. Pozvali su samo mene. Napisao sam pismo supruzi iz kasarne: "Ljubavi, kako se beše rasklapa ovaj sistem S-300?" Imaš u levom džepu šinjela. Sve sam ti nacrtala!

 

CELU KOLUMNU DRAŽE PETROVIĆA ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 10. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.