Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Dragan Petrović Pele: Ovde izoluju svakoga ko misli svojom glavom

"Nekada su obavezno filmski reditelji išli u pozorišta, a danas veoma mali broj reditelja uopšte ulazi u pozorište", istakao je Pele. Moralne vrednosti su se promenile, a društvo sve dublje pada, rekao je i dodao da se mi nismo pripremili za ovu epohu
Datum: 14/07/2017

Dragan Petrović Pele: Ovde izoluju svakoga ko misli svojom glavom

Foto: Tanjug

"Ako je neko individualac, kod nas ga vrlo često izoluju, zbog toga što on misli svojom glavom, a to nije zadato. To ne zadaje politika, već zadaje većina", rekao je u razgovoru za Blic glumac Dragan Petrović Pele koji se vraća na male ekrane u ulozi psihijatra u seriji "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića čije emitovanje počinje 21. oktobra na RTS.

Na pitanje da li je Bjela, sa kojim je sarađivao mnogo puta, bolji glumac ili reditelj, glumac je rekao da je Bjelogrlić odličan glumac zato što je dobar reditelj i obrnuto, da je dobar reditelj zato što je dobar glumac.

"Ne može to jedno bez drugog. S njim sam studirao u istoj klasi, a i prijatelji smo. Glumcu je jako bitno kada ima poverenja u reditelja", istakao je Pele.

On je dodao da smo u poslednje vreme malo posustali u pokušajima da uradimo kvalitetne serije.

"Setite se serije 'Kuda idu divlje svinje', koja je bila jedna zaista dinamična, zanimljiva i žanrovski određena serija. Meni se čini da smo posustali i prepustili se nekoj letargiji, kao da ne gledamo inostrane serije, a nikada ih više nije bilo nego danas", rekao je glumac. "Naravno, mi se uvek vadimo na novac i da nema dovoljno sredstava. Tu ima i dobrih scenarija, ali mnogo je više loših."

On je dodao i da realizacija jednog ovakvog projekta kao što su "Senke nad Balkanom" nije nimalo laka.

"Ako hoćete ozbiljno da se bavite time, morate da uložite veliki napor i da budete vredni. Bez toga nema rezultata i opravdanja."

Uloge, kako je rekao, ne odbija, jer je to "sudbina glumca", pogotovo danas kada mlađi reditelji ne gledaju glumce u pozorište, već ih biraju na osnovu vizuelnog identiteta.

"Nekada su obavezno filmski reditelji išli u pozorišta, a danas veoma mali broj reditelja uopšte ulazi u pozorište", istakao je Pele. Moralne vrednosti su se promenile, a društvo sve dublje pada, rekao je i dodao da se mi nismo pripremili za ovu epohu.

"Bavili smo se nekim trivijalnim, banalnim, efemernim stvarima, a nismo se bavili suštinom, odnosno sobom. Da smo se malo više bavili sobom, a ne drugima, došli bismo i do toga koliko je epoha štetna za čoveka, za individuu", rekao je glumac.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.