Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Dino Rađa o porazu: Osećam se kao pored puta popi*an cvet

Predsednik HKS-a Stojko Vranković i čelnik Stručnog saveta Dino Rađa oglasili su se nakon neuspeha hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu i poraza od Rusije u osmini finala
Datum: 12/09/2017

Dino Rađa o porazu: Osećam se kao pored puta popi*an cvet

Foto: Tanjug/AP

Predsednik HKS-a Stojko Vranković i čelnik Stručnog saveta Dino Rađa oglasili su se nakon neuspeha hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu i poraza od Rusije u osmini finala.

"Nije dobro, ali neću na brzinu da dajem komentare. Nakon nekoliko dana ćemo razgovarati, i videti gde smo pogrešili i štje sledeće. Izabrati u kojem smeru idemo. Ne želim opširnije da govorim jer za to nije vreme. Noć je prespavana, tek je 12 sati prošlo od završetka utakmice. Osećaj je loš...", počeo je Vranković.

Na reč “osećaj” nadovezao se Rađa:

"K’o pored puta popišan cvet…"

Nastavio je Vranković:

"Osećam se kao i svi. Jedna je stvar izgubiti, ali ne na način na koji smo odigrali drugo poluvreme. Šokiran sam. To je sastavni deo sporta, ali najlošiji i moramo ga prihvatiti kao činjenicu".

Vremena nema puno jer FIBA ovaj mesec traži spisak 24 igrača za kvalifikacije.

"I da smo osvojili medalju, čekale bi nas iste stvari. U nekim slučajevima reći ćemo ‘hvala lepo na svemu i idemo dalje’, to je taj biološki put.. Imamo dovoljno iskustva da znamo da trebamo pustiti par dana i tek onda razgovarati", rekao je Vranković.

Teret razgovora preuzeo je Rađa.

"Dajte nam malo vremena, vruće glave niko nije davao dobre izjave, tako neću ni ja. I vi ste deo naše priče, bez vas se ne može, na vreme ćete dobiti sve moguće informacije. Situacija je loša", kazao je.

Rađa je bio bliže reprezentaciji, sedeo na klupi tokom utakmica.

"Uvek su mi govorili da je teže biti na klupi, nego igrati, ali tek sad sam video koliko sam nemoćan", dodao je.

Vranković je želeo da baš on završi razgovor.

"Mogu sve blatiti, napasti Dina (Rađu) i Joku (Vrankovića), reći da ste vi krivi za to, ali šta ću dobiti time. Svestan sam da sam predsednik Saveza i kao takav najodgovorniji. Dvanaest sati nakon utakmice niko neće doneti pametan i revolucionaran zaključak. Šta ćemo ‘ubijati’, seći glave? Nećemo. Ako treba, zatvorićemo se celi dan u sobu, razgovarati i analizirati. Znate šta? Radije bih da me Irma tuče na Floridi, nego da ovo proživljavam..", prenosi Jutarnji.hr. 

 

 


 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Slavko
13.09.2017 - 14:04
Deveti krug
Čini se da je glagol, pišati ove godine u modi, u negativnom kontekstu. Mada, nema lepšeg osećaja nego kada se čovek razlakša.