Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Dara Džokić: Duša mi se kida jer naša deca žive lošije i teže nego što smo mi

"Neka naprave kuću, tj. državu kakvu misle da treba. Neće deca ovu agoniju, ovaj užas u kome se, da pomenemo samo taj momenat, diplome legitimno kupuju. Ne samo legitimno, to je postalo prestižno. A ako učiš, onda si budala. Neće da žive u tome", rekla je glumica
Datum: 18/04/2017

Dara Džokić: Duša mi se kida jer naša deca žive lošije i teže nego što smo mi

Foto: Screenshot

"Lično, u ovom trenutku kad se sve ovo nama dešava po ulici, meni se kida i duša, i džigerica. I, mene je sramota", rekla je glumica Dara Džokić u intervjuu za Blic. "Suočeni smo s dubokim problemima i porazima. Naša deca žive u lošijim i težim uslovima nego što smo mi. Dizali smo glas, davali svu svoju snagu buntu i pobuni, neretko za to plaćali cenu, da bi naša deca došla u ovu situaciju u koju su došla. Pa to je da ti pamet stane."

Ona je dodala da je ceo svet "iskočio iz zgloba", da živimo turbulentan istorijski trenutak i trpimo strašan disbalans. U decenijama posle Drugog svetskog rata čitav svet se, na ovaj ili onaj način, okrenuo boljitku, elanu i obnovi: vrednosni sistem, etika, obrazovanost kao visoko vrednovana kategorija, hipi pokret, humanistička praksa... Da bi se, kako je rekla Džokićeva, završilo u ovome - užasnoj nepravdi, narastajućoj bedi , sveopštem beznađu, korporativnoj monstruoznosti koja direktno siluje život.

A na pitanje šta treba danas da radimo sa sopstvenom decom, glumica odgovara - da ih pustimo. Da im ne smetamo.

"Neka naprave kuću, tj. državu kakvu misle da treba. Neće deca ovu agoniju, ovaj užas u kome se, da pomenemo samo taj momenat, diplome legitimno kupuju. Ne samo legitimno, to je postalo prestižno. A ako učiš, onda si budala. Neće da žive u tome", rekla je glumica. "Ukratko, neće debilizaciju zemlje. A to nam rade - debilizuju nas. Oni to neće. I mi niti treba niti imamo prava da im smetamo. Naše je da im jasno damo do znanja - moje toplo krilo je za tebe uvek tu. Izvol'te, deco. Mladi ste, pametni - radite šta vi mislite da treba."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.