Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Damir Dokić: Ne pratim šta se dešava i nemam komentar na Jeleninu autobiografiju

Teniserka Jelena Dokić je u autobiografiji pod nazivom "Nesalomiva" navela da je godinama trpela fizičko zlostavljanje od strane oca Damira
Datum: 14/11/2017

Damir Dokić: Ne pratim šta se dešava i nemam komentar na Jeleninu autobiografiju

Foto Profimedia

"Ne pratim šta se objavljuje u medijima. Nemam nikakav komentar i molim vas da me ne uznemiravate", sve je što je rekao Damir Dokić, u telefonskom razgovoru za "Novosti" pošto je pre nekoliko dana objavljena autobiografija njegove ćerke Jelene u u kojoj iznosi detalje o tome kako je bio agresiavn otac i kako je često trpela njegove batine.

Meštani Vrdnkika na Fruškoj Gori gde na velikom imanju živi Dokić, kažu da ga retko viđaju i da se on ne druži sa meštanima.

Teniserka Jelena Dokić je u autobiografiji pod nazivom "Nesalomiva" navela da je godinama trpela fizičko zlostavljanje od strane oca Damira.

Poseban akcenat u knjizi stavljen je na odnos s ocem koji ju je fizički i emotivno maltretirao. Ona objašnjava da se prvi put sa tom torturom susrela još kada je imala šest godina, a kako je vreme prolazilo, problema je bilo sve više.

"Baš me je gadno tukao. Počelo je od prvog dana kada sam uzela reket u ruke, a onda se otelo kontroli. Batinanje je bilo skoro svakodnevno, a teško mi je bilo i emotivno. Nije to samo fizički vec je i mentalni bol, to me je najviše bolelo. Kada imate 11 ili 12 godina i čujete tako strašne stvari, mnogo je teško", napisala je australijska teniserka koja je u jednom periodu igrala za Srbiju i Crnu Goru.

"Moja priča nije bajkovita, ali ne želim da me iko žali, štaviše, mislim da sam srećnija od mnogih", stoji na početku Jelenine prčce u kojoj je objasnila da će, izmedu ostalog, zauvek pamtiti poraz u Kanadi 2000. godine.

"Nazivao bi me kurvom, a najgore je bilo kada sam izgubila na turniru u Kanadi 2000. godine. To je stvarno ružno sećanje koje ce zauvek ostati sa mnom. Završila sam u nesvesti! Strašno me je tukao", navela je teniserka koja se 2014. godine iako joj je predvidana velika karijera, povukla iz sveta tenisa zbog problema sa štitnom žlezdom.

"Ne mrzim oca posle svega. Pokušala sam da izgladim stvari, ali nije lako. Mislim da on ne razume šta mi je napravio, niti je spreman da podnese odgovornost. Teško je naći zajednički jezik sa njim. Ili je po njegovom, ili nikako".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neko
16.11.2017 - 07:10
autobiografija
\"ne pratim sto se objavljuje u medijima\", ali zato bar pola sveta zna sto si radio od kceri Jelene, sve je napisala i javno govorila na australskoj TV...ps. ako imas imalo stida, ne bi se smeo pojavljivati medju narod,...ps. kazu da ti je Jelena oprostila, ne znam koliko je to istina, jer nisi zasluzio da ti oprosti...