Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Crna Gora je ponovo odigrala Mojkovačku bitku za Srbiju": Vuk Drašković o NATO

"Evo sada nismo zajedno, ali za mene jesmo, kao da smo zajedno“, rekao je Drašković
Datum: 23/09/2017

"Crna Gora je ponovo odigrala Mojkovačku bitku za Srbiju": Vuk Drašković o NATO

Foto Nedeljnik

Ulaskom u NATO alijansu Crna Gora je još jednom odigrala Mojkovačku bitku za Srbiju i prokrčila joj put, ocenio je političar i književnik Vuk Drašković, prenosi B92.

On je ocenio da je Crna Gora izvidnica i prethodnica Srbiji i istakao da će za njega te dve države, kako je i ranijih godina govorio, uvek biti zajedno, prenosi RTCG.

"Evo sada nismo zajedno, ali za mene jesmo, kao da smo zajedno“, rekao je Drašković gostujući na književnoj tribini Kultopis u Nikšiću koja se održava u okviru Programa podrške razvoju kulture pod pokroviteljstvom Vlade i Opštine. 

Upitan gde vidi budućnost zemalja bivše Jugoslavije, Drašković je rekao da bi, kada bi to moglo, tražio u prošlosti, bez izuzetka. 

"Mislim da jedini razuman put posle svih jada koji smo sebi napravili je ta Evropa, NATO i Zapad. NATO je politička i vojna organizacija, ali i izbor puta, a Evropska unija putovanje. Ako ne izabereš put, i uđeš u pogrešan voz, onda je svaka usputna stanica pogrešna“, rekao je Drašković. 

On je kazao da se zbog toga raduje što je Crna Gora odabrala taj put i da veruje, nada se i bori da će Srbija za Crnom Gorom. „ A za kime će drugo, ako ne za Crnom Gorom“, zapitao je Drašković.

 

 


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.kosta
24.09.2017 - 12:39
Dokle?
Ne znam otkud vise interesovanje novinara za misljenje jednog bivseg politicara koji nam je na svom primeru pokazao kako se ne postuje rec, obecanje, politika? Covek koji po svaku cenu zeli deo kolaca vlasti i koji je zbog licnog egoizma i politicke nedoslednosti ostao sam ( sa suprugom ) u stranci koja vise ni na izbore ne izlazi.
Vjekoslav
24.09.2017 - 12:39
Razum
Bio i ostao glas razuma