Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Zašto se Bukovski najviše krade po američkim knjižarama

Na drugom mestu nalaze se naslovi takođe davno preminulog Vilijama Barouza, Treću poziciju zauzima Pol Oster, pisac „Njujorške trilogije"
Datum: 09/08/2017

Zašto se Bukovski najviše krade po američkim knjižarama

Foto: Profimedia

Knjige Čarlsa Bukovskog najviše se kradu u knjižarama u SAD, pokazalo je istraživanje „Pablišer vikli", lista specijalizovanog za izdavače.

Svako bi očekivao da se najviše kradu neki aktuelni hitovi, ali se pokazalo da lopovi u knjižarama imaju veoma istančan ukus i knjige Bukovskog su konstantno najviše kradene iako su od njegove smrti prošle 23 godine.

Bukovski, pesnik, pripovedač i romanopisac, karakterističnog eksplicitnog, sirovog književnog izraza kojim opisuje junake sa margina američkog društva, ima tu čast da se njegova dela drže na posebnim pozicijama u knjižarama. Tako se u prodavnicama jednog od najpopularnijih knjižarskih lanaca u SAD „Barnes & Noble", dela Bukovskog drže na polici iza kase.

Na drugom mestu nalaze se naslovi takođe davno preminulog Vilijama Barouza, koji se smatra jednim od najekscentričnijih autora. Neobičnom harizmom i mračnim pogledom na svet i život inspirisao je brojne umetnike. Njega su obožavali Bob Dilan, Peti Smit i Kurt Kobejn.

Treću poziciju zauzima Pol Oster, pisac „Njujorške trilogije", a na četvrtom je Britanac Martin Ejmis, autor romana „Rejčelini zapisi", „Londonska polja".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.vox populi
10.08.2017 - 10:10
Zašto se Bukovski najviše krade po američkim knjižarama
Aaahahahahahaha..... Ne krade se Bukovski, već ga kradu. Vi kopirate Politiku, Informer i Kurir; pismenost vrhunska. Treba da piše: Zašto Bukovskog najviše kradu po američkim knjižarama. Hajte, objavite ako ste mangupi.