Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Bujošević o kritikama: Raduje me što su svi ljuti na RTS

Prethodno je ministar Aleksandar Vulin najavio je da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije jer, kako je rekao, čelnici javnog servisa očigledno više vode računa o tome šta će neko viknuti na protestima, nego o državnim interesima
Datum: 17/04/2017

Bujošević o kritikama: Raduje me što su svi ljuti na RTS

Arhiva Nedeljnika

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je danas, povodom kritika koje stižu na račun javnog servisa, da ga to raduje.

"Raduje me što su svi ljuti na RTS", kratko je prokomentarisao Bujošević u izjavi za Sputnjik.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i da će zatražiti podršku koalicionih partnera, jer, kako je rekao, čelnici javnog servisa očigledno više vode računa o tome šta će neko viknuti na protestima, nego o državnim interesima.

Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi i više vodi brigu o tome šta će im neko viknuti na ulici".

Vulin je naveo da je njegova ideja motivisana namerom da rukovodstvo RTS ne treba da se "plaši protesta", a dodao je i da se ne izveštava objektivno o protestima koji se događaju u Beogradu i gradovima širom Srbije.

"Ako je sto ljudi, onda je sto ljudi, a ne hiljadu i da o tome postoji televizijski prilog od tri minuta", naveo je Vulin i postavio pitanje "zašto nije reformisan RTS", kao i da rukovodstvo RTS ne treba da se dodvorava onima koji bi da ih smene.

Sa druge strane, premijer Aleksandar Vučić rekao je da ga je takav zahtev nasmejao.

"Svi žuti su ostali tamo, svi vedre i oblače, sve koje je postavljala Demokratska stranka... Dođe zabavno da gledate kako bi neko kad skupi 60 ljudi da ima pet minuta u Dnevniku... Kad to traži Vulin onda je to diktatura, a kada drugi to traže onda je to demokratski zahtev. Da li sam uvek bio srećan zbog onoga što radi RTS? Nisam. Ali postoje oni koji odlučuju o tome", rekao je Vučić.
Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Tatjana
17.04.2017 - 18:09
Javni servis
Rts je javni servis, SERVIS. Dalle u službi javnosti, svojih građana. A ne u službi države pa da vama polaže račune. Mi plaćamo RTS da nam bude servis.
sneyana
18.04.2017 - 14:08
Hrabrost i čast
Šta to beše ljubav? Čast da budeš na čelu RTS nalaže i hrabrost da vodiš politiku kuće i da kažeš kad je car go. Srbi zaslužuju to.