Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Intervju

Boža Maljković: Divac i ministar kome je bio savetnik su sprečili Sašu Đorđevića da dođe na čelo Olimpijskog komiteta

"Boris Tadić mi je rekao da je pre mene Saša Đorđević trebalo da bude predsednik Olimpijskog komiteta. Posle jednog stranačkog sastanka rekao je - dosta više tog Ćurkovića i Zečevića. Kada su saradnici pitali Tadića ko da bude predsednik OKS - on je rekao Saša Đorđević. Divac je to, međutim, čuo i odmah je preko tog ministra i uz njegovu pomoć organizovao nelegitimne izbore", rekao je Božidar Maljković za Nedeljnik i naglasio da to zna Divac, ali zna i Đorđević
Razgovarao Nenad Čaluković
Datum: 17/08/2017

Boža Maljković: Divac i ministar kome je bio savetnik su sprečili Sašu Đorđevića da dođe na čelo Olimpijskog komiteta

Foto Nedeljnik i Profimedia

Predsednik Olimpijskog komiteta i legendarni košarkaški trener Božidar Maljković otkrio je ekskluzivno za Nedeljnik da su Vlade Divac i jedan ministar sprečili Sašu Đorđevića da dođe na čelo tog komiteta. Upitan ko je taj ministar, Maljković je naglasio da se zna kome je Divac bio savetnik.

"Boris Tadić mi je rekao da je pre mene Saša Đorđević trebalo da bude predsednik Olimpijskog komiteta. Posle jednog stranačkog sastanka rekao je - dosta više tog Ćurkovića i Zečevića. Kada su saradnici pitali Tadića ko da bude predsednik OKS - on je rekao Saša Đorđević. Divac je to, međutim, čuo i odmah je preko tog ministra i uz njegovu pomoć organizovao nelegitimne izbore. Divac i taj ministar su sprečili Đorđevića da dođe na ovo mesto", rekao je Maljković i naglasio da to zna Divac, ali zna i Đorđević.

Maljković je obeladonaio i da mu Divac nije čestitao kada ga je nasledio na čelu Olimpijskog komiteta.

"Divac i ja ne pripadamo istom svetu", konstatovao je Maljković, osvrnuvši se na sukobe sa Divcem.

"Divac nije moj svet iz stotinu razloga. Sve konflikte koje sam imao sa njim, on je počeo. A sve je počelo njegovom prozivkom zašto Jure Zdovc - koji je moje dete, moj kućni prijatelj - nije trener slovenačke reprezentacije. A ja sam s tim Zdovcom u Limožu osvojio Evropu. Pritom nije ni obišao tog čoveka, eto toliko su veliki prijatelji", rekao je Maljković.

On je poručio da su sve Divčeve izjave i povodom izbora u Olimpijskom komitetu obične prevare.

"Ako je negde narušen olimpizam i duh oko izbora predsednika Olimpijskog komiteta - narušen je u prošlom mandatu kada su u kancelariju našeg ministra privođeni predsednici sportskih saveza da potpišu dokument podrške Divcu. Ako su negde narušena etička pravila, onda su narušena prilikom Divčevog izbora za drugi mandat", smatra Maljković, koji se pita malo li je osam godina, a ne živiš u Beogradu, očigledno aludirajući na dva Divčeva mandata u OKS.

"Olimpijski komitet vodiš na daljinski upravljač. Pa ko to može? Ni Bizmark iz Sakramenta ne bi mogao da vodi OKS. Ovde ima 25 ljudi koji fantastično rade svoj posao", rekao je Maljković.

 

Boža Maljković je u velikoj životnoj ispovesti za Nedeljnik govori prvi put do kraja otvoreno o sebi: o odlasku u Jugoplastiku, košarci i najboljim srpskim trenerima, uključujući i Dudu Ivkovića, svojim levičarskim ubeđenjima i ratu, susretu sa Đinđićem i Miloševićem, podršci studentima, zašto srspki sportisti moraju na postolje sa sportistima sa Kosova, o Kukoču i Rađi, druženju sa Oliverom Dragojevićem, kako je pomogao Balaševiću na splitskom koncertu, kumu Vladi Kostiću, ali i o Milu Đukanoviću, Vučiću...

 

CEO INTERVJU U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 17. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.