Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Boriću se do poslednjeg atoma snage: Oliver Dragojević o bolesti

"Samo pozitivnim mislima uspeću da se izlečim, sve u protivnom me vodi u totalni ambis", rekao je pevač
Datum: 14/11/2017

Boriću se do poslednjeg atoma snage: Oliver Dragojević o bolesti

Foto: Nedeljnik

Posle dijagnostikovanja karcinoma, Oliver Dragojević otkazao je nastup na koncertu u Frankfurtu, ali su kolege ipak otpevale njegove pesme kao znak podrške pevaču.

"Nisam mogao da odem na lečenje u Nemačku jer mi lekari nisu dali. Rekli su mi da to može loše da utiče na moje zdravlje i da smatraju da je najbolje da se lečim u Hrvatskoj", rekao je Dragojević za Blic. Pevač uvažava savete lekare, a optimistički duh daje mu snagu da uspe u borbi protiv bolesti.

"Kao neko kome je konstatovano da boluje od karcinoma, osećam se super. Verujte mi ako vam ovo kažem, jer samo pozitivnim mislima uspeću da se izlečim, sve u protivnom me vodi u totalni ambis", rekao je pevač. Podrška porodice ne izostaje u teškim trenucima.

"Dane provodim kod kuće tako što sviram i pevam. Znate, ujutru ustanem, uzmem gitaru i počnem da sviram i tako po ceo dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije", otkrio je pevač koji je tokom svoje dugogodišnje karijere iznedrio veliki broj numera koje su slušane generacijama.

"Smatram da je muzikom najbolje lečiti bolest. Doduše, meni je muzika život. Gledam da dok god budem posvećen muzici, dotle ću živeti, jer sam osuđen na to", rekao je Dragojević i dodao da će se boriti do poslednjeg trena.

"Kao svaki bolesnik, tako i ja vodim bitku. Ovo su one najvažnije bitke koje neko mora da izgura i bude pobednik. Jako sam pozitivan jer se tako može sve pobediti, drugačije je jako teško", rekao je pevač i objasnio da bolest nije ništa strašno.

"To je jedan deo života s kojim se nosiš ili prestaneš. Vidite, ja ne želim da prestanem i boriću se do poslednjeg atoma snage", poručio je Dragojević.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.